Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prvé FOTO Brita (†26) dobodaného v Chorvátsku: Polícia zatkla podozrivého na letisku v Splite

Ugo Wilson Zobraziť galériu (2)
Ugo Wilson (Zdroj: FB/Leon Stewart)

LONDÝN - Britský portál The Sun zverejnil prvú fotografiu Londýnčana Uga Wilsona dobodaného pred jedným z klubov na pláži chorvátskeho ostrova Pag, ktorého mŕtve telo našli v stredu ráno. Tamojšia polícia informovala o tom, že už na letisku v Splite zatkla aj 25-ročného britského občana, ktorý je podozrivý z vraždy svojho krajana a z pokusu o vraždu ďalšieho muža, ktorý po útoku nožom bojuje o život.

Policajt v Chorvátsku si poriadne zavaril: Keď sa mu kolegovia pozreli do kufra, mali dosť

Zdroje z letiska v Splite pre The Sun potvrdili, že muž sa chystal odcestovať do Londýna. Chorvátsky minister vnútra Davor Bozinovič potvrdil zatknutie na letisku v Splite, ktoré je viac ako dve hodiny jazdy dolu pobrežím od miesta, kde sa dráma odohrala. Malo sa tak stať dnes približne o 9.30 h. 

Jedna z kamarátok Uga, ktorý mal prezývku Kraze, vyjadrila na Twitteri smútok nad jeho stratou.

Prvé FOTO Brita (†26)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/@livould)

Dvaja zranení

Chorvátsky portál vecernji.hr včera informoval, že prípad dozoruje prokuratúra v Zadare. Policajná hovorkyňa Lika-Senj Maja Brozičevićová uviedla, že polícia pozná identitu obete, no v záujme vyšetrovania ju nechcela zverejniť.

Podľa chorvátskych médií zranenia utrpeli aj dvaja muži, jeden ľahké, druhý skončil s ťažkými zraneniami v zadarskej nemocnici. 

Celú oblasť okolo klubu, pred ktorým sa vražda stala, polícia obohnala páskou a novinárom, ako aj verejnosti zakázala vstup. Na pláži nesmeli pracovať ani zamestnanci, ktorí sa starajú o čistotu. 

Obľúbená pláž 

Chorvátska pláž na ostrove Pag je obľúbenou destináciou aj mladých Slovákov. Je známa množstvom nočných klubov a otvorenými diskotékami, v ktorých hrá hudba 24 hodín denne. Tento týždeň sa na ostrove Pag koná hudobný festival, ktorého sa mal zúčastniť aj zavraždený Ugo Wilson.

Viac o téme: VraždaChorvátskoBritPagUgo Wilson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu