Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šéfovia parlamentov V4: Neformálne stretnutie v maďarskom Balatonfürede

Šéfovia parlamentov pózujú počas dvojdňového neformálneho stretnutia v Balatonfürede
Šéfovia parlamentov pózujú počas dvojdňového neformálneho stretnutia v Balatonfürede (Zdroj: TASR/DUNA/MTI - Gyorgy Varga)

BUDAPEŠŤ - Zhodnotenie končiaceho sa ročného maďarského predsedníctva vo Vyšehradskej štvorke (V4), vízie nadchádzajúceho slovenského predsedníctva v tomto zoskupení či otázky kybernetickej bezpečnosti sú hlavnými témami dvojdňového neformálneho stretnutia predsedov parlamentov V4, ktoré sa za účasti predsedu Národnej rady Rakúska Wolfganga Sobotku začalo v piatok v maďarskom Balatonföldvári.

Predseda maďarského Národného zhromaždenia László Kövér na brehu jazera Balaton ďalej hostí predsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radka Vondráčka, predsedu poľského Senátu Stanislawa Karczewského, podpredsedníčku poľského Sejmu Beatu Mazurekovú a predsedu Národnej rady SR Andreja Danka.

Slovenská strana deklarovala, že v nadchádzajúcom predsedníctve V4 chce klásť dôraz na posilňovanie vnútornej dynamiky, konkurencieschopnosti, bezpečnosti, prepojenosti a súdržnosti vyšehradského regiónu ako integrálnej súčasti Európskej únie. Napĺňanie týchto ambícií je vyjadrené mottom slovenského predsedníctva "Dynamický Vyšehrad pre Európu".

Viac o téme: StretnutieParlamentV4Balatonfüred
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu