Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dohra rukojemníckej drámy v Paríži: Páchateľa previezli na psychiatrickú kliniku

Na snímke francúzske bezpečnostné zložky zasahujú počas rukojemníckej drámy v centre Paríža Zobraziť galériu (3)
Na snímke francúzske bezpečnostné zložky zasahujú počas rukojemníckej drámy v centre Paríža (Zdroj: TASR/AP Photo Francois Mori)

PARÍŽ - Muža, ktorý stál za utorkovou rukojemníckou drámou v centre Paríža, previezli v noci na stredu na psychiatrickú kliniku. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na anonymný zdroj z prostredia francúzskej justície.

Muž ozbrojený strelnou zbraňou takmer štyri hodiny zadržiaval dvoch rukojemníkov v kancelárii firmy v 10. parížskom obvode. Rukojemnícku drámu ukončil až večerný zásah francúzskych bezpečnostných zložiek. Obe zadržiavané osoby boli oslobodené bez ujmy na zdraví. Podľa správ francúzskych médií bol páchateľom 26-ročný, psychicky labilný Maročan, ktorý doposiaľ nebol trestaný ani evidovaný v databáze tajných služieb. 

Rukojemnícka dráma v Paríži
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/News Entertainment To Day)

Podľa vyšetrovateľov zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by páchateľ konal z extrémistických pohnútok. Počas vyjednávania pôsobil zmätene, pričom hovoril o viacerých teroristických útokoch a prípadoch vrážd. Požadoval pritom stretnutie s iránskym veľvyslancom pôsobiacim v Paríži. 

Rukojemnícka dráma v Paríži
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Philippe Grasset)

Na miesto incidentu povolali stovky policajtov a preventívne i členov pyrotechnickej jednotky, uviedol server TheLocal.fr. Maročana vyšetrujú pre podozrenie z únosu, obmedzenia osobnej slobody, pokusu o zabitie a použitia násilia s pomocou zbrane.

Viac o téme: RukojemníciDrámaFrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu