Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chystá sa summit Putin-Trump: Miesto stretnutia môže byť na skok od nás

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev)

ČCHING-TAO - Viedeň je jedno z miest, o ktorých sa hovorí v súvislosti s konaním summitu prezidentov Ruska a USA - Vladimira Putina a Donalda Trumpa. Uviedol to v sobotou hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, konečné rozhodnutie však ešte nepadlo.

Dodal, že prezidenti o vyhliadkach i možných miestach konania summitu - vrátane Viedne - hovorili telefonicky ešte v marci. Správu o tom, že Putin požiadal rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza, aby zorganizoval jeho schôdzku s Trumpom, zverejnil s odvolaním sa na vysokopostavený európsky zdroj v piatok denník Wall Street Journal (WSJ) s tým, že schôdzka by sa konala toto leto vo Viedni.

WSJ napísal, že Putin požiadal Kurza o usporiadanie schôdzky s Trumpom počas svojej utorkovej oficiálnej návštevy vo Viedni. "Nič konkrétneho sa nateraz nedohodlo a nie sú vedené ani žiadne konkrétne rozhovory," povedal v sobotu novinárom Peskov, ktorý sprevádza Putina na regionálnom summite Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS) v čínskom meste Čching-tao.

Potvrdil, že o summite sa hovorilo aj v uplynulom týždni počas Putinovho stretnutia s rakúskym kancelárom Kurzom. Upozornil však, že najskôr sa musia dohodnúť samotné Rusko a USA.

Viac o téme: SummitDonald TrumpViedeňRakúskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu