Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pád lietadla v Hondurase: Nehodu prežili všetci a sú mimo ohrozenia života

Miesto zrútenia lietadla. Zobraziť galériu (4)
Miesto zrútenia lietadla. (Zdroj: SITA/AP Photo/Fernando Antonio)

MEXIKO - V hlavnom meste Hondurasu sa na medzinárodnom letisku zrútilo súkromné lietadlo z texaského Austinu. Všetci cestujúci nehodu prežili a sú mimo nebezpečenstva.

Ako píše agentúra AP, vo zverejnenom videu je možné vidieť, ako miestni obyvatelia pomáhajú obetiam dostať sa z vraku, zatiaľ čo iní hasili oheň ručnými hasiacimi prístrojmi. Na miesto následne dorazili aj hasiči. Lietadlo sa zrútilo na konci dráhy, pričom trup sa prelomil a jedna časť sa dostala na neďalekú ulicu.

Stroj má zaregistrovaná spoločnosť TVPX Aircraft Solutions Inc. v North Salt Lake v Utahu. Honduraskí hasiči uviedli, že zranenia utrpelo deväť ľudí, pričom všetci sú v poriadku. Hovorca vojenskej polície Mario Rivera však vyhlásil, že na palube bolo šesť ľudí. Presný počet teda zatiaľ nie je známy. Prezident Juan Orlando Hernández prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter potvrdil, že zranení sú v stabilizovanom stave.

Letisko v Tegucigalpa je známe náročným prístupom na dráhu dlhú 2012 metrov, ktorú obklopujú hory a tiež obytná zóna. Úrady v dôsledku havárie vyzvali vodičov, aby sa vyhýbali oblasti, v ktorej približne 50-tisíc obyvateľov bojuje s výpadkom elektrickej energie, keďže lietadlo strhlo vedenie.

Viac o téme: NehodaHonduras
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu