Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovská tragédia, deväť mŕtvych po nehode mikrobusu: VIDEO vodič vysielal smrť cez telefón

Deväť ľudí zomrelo pri zrážke nákladného auta a mikrobusu z Rumunska. Zobraziť galériu (6)
Deväť ľudí zomrelo pri zrážke nákladného auta a mikrobusu z Rumunska. (Zdroj: Hasiči Maďarsko, YouTube/Világ Figyelő HírMagazin)

CEGLÉDBERCEL - V dôsledku tragickej nehody pri čelnej zrážke nákladného auta a mikrobusu z Rumunska zomrelo všetkých deväť cestujúcich. Starosta dediny Mica potvrdil, že najmenej štyri obete pochádzali z tejto dediny a cestovali domov zo Slovinska, kde pracovali. Incident sa stal v utorok 22. mája podvečer pri obci Ceglédbercel v Peštianskej župe. Vodič rumunského mikrobusu počas riadenia četoval naživo na Facebooku. Na videozázname počuť hlasnú hudbu z auta a vidieť, ako vodič predbieha iné vozidlá, pričom sa oproti rúti nákladné auto.

V dôsledku tragickej nehody pri zrážke nákladného auta a mikrobusu z Rumunska zomrelo deväť cestujúcich. Incident sa stal v utorok 22. mája podvečer pri obci Ceglédbercel v Peštianskej župe, informoval spravodajský server 24.hu.

Sedem ľudí zomrelo pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Polícia Maďarsko)

Rumunské webové servery zverejnili v stredu videozáznam, ktorý v utorok pri zrážke s protiidúcim nákladným autom v Maďarsku natočil sám vodič rumunského mikrobusu. Vo vozidle bolo sedem mužov a dve ženy. Starosta dediny Mica potvrdil, že najmenej štyri obete pochádzali z tejto dediny a cestovali domov zo Slovinska, kde pracovali. Prevoz tiel zaplatí ministerstvo.

Sedem ľudí zomrelo pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Polícia Maďarsko)

Podľa maďarského spravodajského portálu borsonline.hu vodič počas riadenia vozidla četoval naživo na Facebooku. Na videozázname počuť hlasnú hudbu z auta a vidieť, ako vodič predbieha iné vozidlá, pričom sa oproti rúti nákladné auto.

Server poznamenal, že vodič očividne nestratil kontrolu nad vozidlom, avšak namiesto šoférovania sa venoval četovaniu, pričom chvíľu natáčal aj seba za volantom. Záznam poskytol médiám jeho známy.

Vodič mikrobusu.
Zobraziť galériu (6)
Vodič mikrobusu.  (Zdroj: YouTube/Világ Figyelő HírMagazin)

Pri zrážke nákladného auta a mikrobusu s rumunským evidenčným číslom zomrelo v utorok podvečer pri obci Ceglédbercel sedem mužov a dve ženy.

Autá sa zrazili na 59. kilometri štátnej cesty č. 4. Vodič nákladného auta bol zranený. Polícia cestu po nehode uzatvorila.

Cestujúcich museli zo zdemolovaného mikrobusu vytiahnuť hasiči. 

Sedem ľudí zomrelo pri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Polícia Maďarsko)

V Maďarsku 22. mája havarovali dva autobusy. Predpoludním došlo aj k nehode maďarského linkového autobusu pri meste Székesfehérvár, ktorý sa s 37 cestujúcimi prevrátil do priekopy. V dôsledku nehody sa zranilo 25 cestujúcich. Z toho šiesti utrpeli vážne zranenia a 19 pasažierov sa zranilo ľahko. Zranených rozviezli sanitky do nemocníc v Szekesfehérvari Veszpréme, Siófoku, a Dunaujvárosi.

 

Viac o téme: MaďarskoNehodaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu