Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Orbán prirovnal Maďarsko ku Kolumbii: Učme sa od nej, má rovnako veľké plány ako my

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/Zoltan Mathe/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Kolumbia má veľké plány do budúcnosti rovnako ako aj Maďari, uviedol v piatok v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Vyhlásil to po schôdzke s nositeľom Nobelovej ceny za mier a prezidentom Kolumbie Juanom Manuelom Santosom.

Podľa agentúry MTI Orbán podotkol, že Maďarsko sa môže od Kolumbie učiť tomu, ako sa táto juhoamerická krajina snaží stať konkurencieschopnou krajinou sveta. Premiér pripomenul dôležitosť vzájomného priateľstva aj na úrovni mladých ľudí a naznačil, že Kolumbia je súčasťou maďarského štipendijného programu.

Orbán podotkol, že obe krajiny znovuotvorili svoje veľvyslanectvá - v Kolumbii i v Maďarsku.Prezident Kolumbie blahoželal Orbánovi za vynikajúce ekonomické ukazovatele, ktoré v rámci Európy Maďarsko dosahuje v oblasti hospodárskeho rastu.

"Predstavujete politiku, ktorá sa veľmi podobá kolumbijskej politike v snahe o zvýšenie konkurencieschopnosti," zdôraznil Santos. Najvyšší kolumbijský predstaviteľ sa prihovoril aj za posilnenie vzťahov štyroch latinskoamerických štátov zoskupených v Tichomorskom spoločenstve (SPC) so zoskupením Vyšehradskej štvorky (V4).

Viac o téme: MaďarskoKolumbiaBudapešťViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu