Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trumpova asistentka si pustila ústa na špacír: Hnusné slová o ťažko chorom senátorovi

John McCain
John McCain (Zdroj: SITA/AP/Scott Applewhite)

WASHINGTON - Asistentka amerického prezidenta Donalda Trumpa sa údajne nešetrne vyjadrila na adresu ťažko chorého senátora Johna McCaina v súvislosti s jeho nesúhlasom s prezidentovou nomináciou Giny Haspelovej na post riaditeľky Ústrednej spravodajskej služby (CIA). Informovala o tom v piatok agentúra AP.

V súvislosti s McCainovým nesúhlasom s Haspelovej nomináciou Trumpova asistentka Kelly Sadlerová počas porady za zatvorenými dverami, ktorá sa vo štvrtok konala v Bielom dome, údajne povedala: "To je jedno, veď aj tak zomiera."

Sadlerovej slová potvrdil jeden z účastníkov porady, ktorý si neželal byť menovaný. Biely dom autentickosť výroku nespochybnil a sama Sadlerová na žiadosť AP o vyjadrenie nereagovala.

"Dovoľte, aby som vám pripomenula, že môj manžel má rodinu, sedem detí a päť vnúčat," uviedla na Twitteri v reakcii na Sadlerovej výrok McCainova manželka Cindy. Gina Haspelová je v súčasnosti úradujúcou šéfkou CIA, pričom v tajnej službe pracuje už 30 rokov. Oficiálne ju však ešte vo funkcii riaditeľky CIA musí schváliť Senát.

V roku 2002 viedla Haspelová tajnú väznicu CIA v Thajsku a neskôr bola zapojená do prípadu ničenia nahrávok výsluchov zadržiavaných osôb podozrivých z terorizmu, pri ktorých bola použitá metóda simulovaného topenia (waterboarding).

Podľa McCaina, ktorý bol sám mučený ako vojnový zajatec vo Vietname, bolo týranie osôb zadržiavaných Spojenými štátmi v posledných desiatich rokoch jednou z najtemnejších kapitol v amerických dejinách.

McCainovi vlani 14. júla odstránili krvnú zrazeninu, ktorá sa mu vytvorila nad ľavým okom. Histologické vyšetrenie o päť dní neskôr ukázalo, že má zhubný nádor mozgu, známy pod názvom glioblastóm. Odvtedy podstupuje onkologickú liečbu, pričom jeho zdravotný stav v polovici apríla skomplikovala operácia indikovaná zápalovým ochorením čriev, z ktorého sa v súčasnosti zotavuje.

Viac o téme: John McCainKelly Sadlerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu