Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Útok na investigatívnu novinárku v Podgorici: Zastreliť ju chceli priamo pred domom

V Podgorici postrelili investigatívnu novinárku Oliveru Lakičovú
V Podgorici postrelili investigatívnu novinárku Oliveru Lakičovú (Zdroj: SITA/AP Photo/Risto Bozovic)

PODGORICA - Neznámy páchateľ postrelil v utorok večer v čiernohorskej metropole Podgorica investigatívnu novinárku Oliveru Lakičovú, ktorá sa dlhodobo venuje korupcii v štátnej správe. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Čiernohorská štátna televízia RTCG uviedla, že k streľbe na Lakičovú (49) došlo v utorok okolo 21.00 h pred jej domom v Podgorici, pričom novinárka utrpela strelné poranenie pravej dolnej končatiny a nie je v ohrození života.

Polícia v Podgorici pátra v súvislosti s prípadom po troch podozrivých mužoch, avšak doposiaľ zverejnila popis len jedného z nich. K pravdepodobnému motívu činu sa polícia odmietla vyjadriť. Lakičová je dlhoročnou redaktorkou denníka Vijesti kritizujúceho najmä súčasného čiernohorského prezidenta a bývalého premiéra Mila Djukanoviča.

Lakičová sa obeťou útoku stala už v roku 2012, keď ju fyzicky napadol muž, ktorého polícia neskôr zadržala. Vzhľadom na výhražné odkazy, ktoré novinárka v súvislosti so svojou prácou dostávala, žila takmer tri roky pod policajnou ochranou.

Viac o téme: StreľbaČierna HoraPodgoricaOlivera Lakičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu