Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Svorky túlavých psov terorizujú sever Indie: Za posledný týždeň zabili už šesť detí

Psy v Indii Zobraziť galériu (4)
Psy v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo/Rajesh Kumar Singh)

LAKHNAÚ - Šesť detí zabili svorky túlavých psov za uplynulý týždeň na severe Indie. Útoky vystrašili dedinčanov, ktorí deti nechávajú doma a zabíjajú všetkých psov, čo stretnú, informuje v pondelok agentúra AP.

Deti boli vo veku päť až 12 rokov a prišli o život v meste Sítápur či v jeho okolí, zhruba 80 kilometrov od Lakhnaú, hlavného mesta štátu Uttarpradéš. Podľa miestnych policajných zdrojov k mnohým útokom došlo vtedy, keď deti boli mimo domova na zbere manga či využívali latríny vzdialené od svojich domov. Mnoho príbytkov v oblasti je bez kanalizácie, pripomína AP.

Psy v Indii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rajesh Kumar Singh)

Niektorí dedinčania sa domnievajú, že útoky začali po uzatvorení neďalekého nelegálneho bitúnku, keď psy začali byť agresívnejšie, keďže prišli o významný zdroj potravy. Od novembra minulého roka prišlo pri útoku psov v oblasti o život 12 detí. India má milióny túlavých psov, ktorí sa pohybujú po uliciach dokonca aj najvychytenejších štvrtí. Kým však uhryznutia psom sú v krajine bežné, séria úmrtí v jednej oblasti je zriedkavosťou.

Psy v Indii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rajesh Kumar Singh)

Viac o téme: útokyIndiaLahknaúSvorky psov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu