Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stovky zrušených letov a minimálne tri obete: FOTO Minneapolis zasiahla snehová víchrica

Kalamita v Minneapolise Zobraziť galériu (3)
Kalamita v Minneapolise (Zdroj: SITA/Anthony Souffle/Star Tribune via AP)

MINNEAPOLIS - Stovky letov zrušili v sobotu v Minneapolise pre vyčíňanie mohutného búrkového systému, ktorý zasiahol strednú časť USA a priniesol do niekoľkých štátov husté sneženie, silný vietor a dážď. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

Búrkový systém sa od piatka tiahol od pobrežia Mexického zálivu až po Veľké jazerá. Zatiaľ si počasie vyžiadalo tri ľudské obete v štátoch Wisconsin, Nebraska a Louisiana. Podľa úradov sa podarilo v sobotu večer otvoriť jednu vzletovú dráhu na Medzinárodnom letisku Minneapolis-St.Paul - niekoľko hodín po tom, ako pre jarnú víchricu zrušili všetky lety. Sneh totiž padal príliš rýchlo na to, aby sa ho podarilo odstrániť z dráh alebo aby letisková obsluha rozmrazila lietadlá.

Kalamita v Minneapolise
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Anthony Souffle/Star Tribune via AP)

Hovorca letiska Patrick Hogan uviedol, že zrušili 469 letov pred tým, ako po 22.00 h miestneho času otvorili jednu vzletovú dráhu. Letiskoví zamestnanci pracujú na tom, aby sa podarilo otvoriť aj ďalšie. Na juhozápade štátu Minnesota úrady uzavreli niekoľko diaľnic a vodičom odporučili, aby vzhľadom na poveternostné podmienky v oblasti nejazdili autom.

Kalamita v Minneapolise
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Anthony Souffle/Star Tribune via AP)

Viac o téme: KalamitaSnehová víchricaSpojené štátyMinneapolis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu