Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Snehová víchrica v Košiciach napáchala poriadne škody: FOTO Z auta razom kabriolet

Kalamita v Košiciach Zobraziť galériu (5)
Kalamita v Košiciach (Zdroj: TASR - Milan Kapusta, Tip čitateľa)

KOŠICE - Cez víkend nás počasie opäť poriadne potrápilo. Teploty klesli pod bod mrazu a takmer celú krajinu postihlo sneženie. Akoby toho nebolo málo, na mnohých miestach fúkal silný vietor. A napáchal nemalé škody.

Vaše tipy

V noci zo soboty na nedeľu Slovenský hydrometeorologický ústav zaznamenal veľmi vysokú priemernú rýchlosť vetra, aká sa na Slovensku v nižších polohách bežne nevyskytuje. Podľa meteorológov na stanici na košickom letisku chýbalo málo a v lokalite s nadmorskou výškou len 230 metrov by bola víchrica.

Snehová víchrica v Košiciach
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Milan Kapusta, Tip čitateľa)

Snehová víchrica v Košiciach
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Milan Kapusta, Tip čitateľa)

O tom, že išlo o poriadnu kalamitu, svedčia aj popadané tehlové tvárnice z rekonštruovanej budovy pri križovatke Dunajskej a Táborskej ulice v Košiciach. Tehly spadli na odparkované auto počas prudkého vetra a sneženia. "Roh Dunajskej ulice v Košiciach. Ako z auta urobiť kabriolet," napísal nám čitateľ, ktorý situáciu odfotil. Je obrovským šťastím, že tadiaľ nešla mamička s kočíkom, dodal. 

Snehová víchrica v Košiciach
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Milan Kapusta, Tip čitateľa)

Snehová víchrica v Košiciach
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Milan Kapusta, Tip čitateľa)

Fúkalo aj na západe

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) absolvovali v súvislosti s nedeľným (18.3.) vetrom päť zásahov. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík. 

"Išlo najmä o odstraňovanie spadnutých stromov z ciest a miestnych komunikácií, resp. zlomeného telekomunikačného stĺpa a uvoľneného visiaceho plechu. V súvislosti s počasím v Trenčianskom kraji zasahovalo 14 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s piatimi kusmi hasičskej techniky," uviedol Petrík. 

Spadnuté stromy z ciest odstraňovali hasiči v Melčiciach-Lieskovom v Trenčianskom okrese, medzi Zubákom a Hornou Breznicou v okrese Púchov. V Prievidzi na Železničnej ulici odstraňovali zlomený vrcholec stromu ohrozujúci chodník a miestnu komunikáciu. V Trenčíne na Clementisovej ulici odstraňovali plech uvoľnený z prístrešku na balkóne na ôsmom poschodí. Do Beluše privolali hasičov k poškodenému telefónnemu stĺpu naklonenému nad cestu.

V pondelok zasa mráz

Dnes je prevažne zamračené. Teploty 0 až 5 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku je prevažne zamračené, najnižšie ranné teploty -4 až -7 a najvyššie denné 2 až 5 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku je prevažne zamračené, snehové prehánky, najnižšie ranné teploty -5 až -10 a najvyššie denné 0 až 4 stupne Celzia. Na východnom Slovensku je prevažne zamračené, snehové prehánky, najnižšie ranné teploty -5 až -9 a najvyššie denné 0 až 4 stupne Celzia.

Počasie na horách - Vo výške 1000 metrov je prevažne zamračené, snehové prehánky, najnižšia ranná teplota -11 a najvyššia denná -2 stupne Celzia. Vo výške 1500 metrov je prevažne zamračené, snehové prehánky, najnižšia ranná teplota -13 a najvyššia denná -5 stupňov Celzia. Vo výške 2000 metrov prevažne zamračené, snehové prehánky, najnižšia ranná teplota -14 a najvyššia denná -8 stupňov Celzia.

 

Viac o téme: TehlyKalamitaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu