Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Husársky kúsok talianskej polície: Chytili bossa Ndranghety, VIDEO takto ho po rokoch dolapili

Pelleho zadržali v dome v mestečku Condofuri. Zobraziť galériu (2)
Pelleho zadržali v dome v mestečku Condofuri. (Zdroj: YouTube/Polizia di Stato)

RÍM - Talianska polícia zatkla hľadaného popredného šéfa kalábrijskej zločineckej organizácie 'Ndrangheta Giuseppeho Pelleho. Zadržali ho v noci na piatok v jeho domovskej Kalábrii, informovala agentúra DPA.

Vadalove nadštandardné vzťahy s colníkmi a policajtmi: Šokujúce informácie zo súdnych dokumentov

Talianska polícia objavila 57-ročného Pelleho v dome v mestečku Condofuri, ktoré leží v odľahlej hornatej oblasti na juhu Kalábrie. Pred políciou unikal od roku 2016.

"Toto zatknutie má mimoriadne veľký význam, pretože Pelle patril medzi tých, ktorý v rámci 'Ndranghety prijímali strategické rozhodnutia," vyhlásil prokurátor Gaetano Paci, ktorý sa špecializuje na boj proti mafii. 

Husársky kúsok talianskej polície:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Polizia di Stato)

Guiseppe Pelle si má v Taliansku odpykať trest v trvaní dvoch rokov a päť mesiacov za členstvo v mafiánskej organizácii a pokus o vydieranie. Okrem toho naň vydali zatykač za iné zločiny súvisiace s činnosťou mafie. Podľa polície je Pelle popredným predstaviteľov jedného z najmocnejších klanov 'Ndranghety, ktoré sú prepojené s baštou tejto organizácie, kalábrijskom mestečku San Luca. 

Kalábrijská 'Ndrangheta patrí spolu so sicílskou Cosa Nostrou a neapolskou Camorrou k najdôležitejším organizovaným zločineckým skupinám v Taliansku a vybudovala si základne i v zahraničí; okrem iného pôsobí v Nemecku či USA. Podľa talianskych úradov je 'Ndrangheta momentálne najsilnejšou mafiou na svete, pričom v pašovaní kokaínu do Európy predstihla aj Cosa Nostru.

Viac o téme: NdranghetaGiuseppe Pelle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu