Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pakistanec v Nemecku prerezal krk svojej dcérke (†2): Hrozné detaily, ktoré odzneli na súde

Sohaila chytili v Španielsku Zobraziť galériu (2)
Sohaila chytili v Španielsku (Zdroj: POLICÍA NACIONAL)

HAMBURG - Pakistanský žiadateľ o azyl Sohail A. (34) sa na súde v Hamburgu zodpovedá z vraždy svojej dvojročnej dcéry, ktorej minulý rok v októbri podrezal hrdlo. Pri pojednávaní bol vykreslený ako tyran, ktorý terorizoval svoju 32-ročnú manželku aj ich dve deti. Napriek tomu, že bol v krajine nelegálne, úrady ho nevyhostili.

Kráska (†30) si našla novú lásku: Kašľala na varovania, romantický výlet skončil vraždou

Sohail napadol svoju dcéru v byte v Hamburgu po tom, čo manželka Lubna odišla, aby ohlásila domáce násilie na polícii. Vrátila sa sprevádzaná niekoľkými mužmi zákona, aby našla svoju dcéru zavraždenú. Krvavý nôž ležal vedľa tela a po Sohailovi nebolo nikde ani stopy.

Útok nožom bol taký silný, že batoľaťu vrah prakticky oddelil hlavu. Prokurátor na súde tvrdil, že muž svoju dcéru zabil v hneve, aby potrestal svoju manželku. Potom ušiel. O týždeň neskôr ho zadržala španielska polícia v meste San Sebastian a eskortovala ho späť do Nemecka.

Podľa nemeckého denníka Bild mužovi zamietli žiadosť o azyl šesť rokov pred tým, než došlo k vražde, no napriek tomu zostal v Nemecku nelegálne. Bol v hľadáčiku úradov kvôli domácemu násiliu, ale k deportácii nedošlo.

Prípad opäť vyvolal diskusiu o zjavnom nedostatku vôle Nemecka deportovať žiadateľov o azyl. Hoci tisícom bolo povedané, že v krajine nemôžu zostať, zostávajú tam aj naďalej na základe rôznych zákonných opatrení, vrátane choroby a falošných hrozieb násilia, ktoré ich čakajú späť vo vlasti.

Sohail A. prišiel z Pakistanu do Nemecka 21. decembra 2011 a požiadal o azyl. Len o mesiac neskôr bola žiadosť zamietnutá, pretože dôvody neboli považované za "uveriteľné". Súdne orgány 11. júla 2012 rozhodli, že z právneho hľadiska ho možno deportovať, no nikdy k tomu neprišlo.

"Prečo mu bolo dovolené zostať v Nemecku, nie je jasné," uviedol denník Bild v správe o vražde a jej následkoch. Počas čakania na deportáciu spoznal Lubnu, oženil sa s ňou a narodili sa im dve deti, dcéra a syn.

V apríli minulého roka podal mimoriadne opatrenie na súd v Hamburgu, aby mohol zostať v krajine. Podľa médií bol sudca v tejto veci informovaný políciou o násilí voči manželke, čo však viedlo k zapojeniu sociálnych pracovníkov, ale nie k nariadeniu vyhostenia. Sociálni pracovníci oznámili súdu, že nepredpokladali "zhoršenie" rodinnej situácie.

Obvinený prostredníctvom svojho právnika odkázal, že svoju dcéru nadovšetko miloval. Jeho manželka voči nemu nemôže svedčiť na súde tvárou v tvár, ale dôkazy poskytne v piatok prostredníctvom videohovoru. Ak muža odsúdia, hrozí mu doživotie.

Viac o téme: VraždaSúd PakistanecŽiadateľ o azyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu