Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Albánka bojovala o možnosť zostať v USA 18 rokov: Jej rodina je v šoku, deportácia bez rozlúčky

Cile a Pete Zobraziť galériu (3)
Cile a Pete (Zdroj: FB)

DETROIT - Cile Precetajovú (46) zatkli, keď znovu požiadala o pobyt počas rutinnej mesačnej návštevy imigračného úradu v Detroite 26. apríla. Vydatá matka troch detí, ktoré sa všetky narodili v USA, nemala žiadny trestný záznam, no v stredu ju po 18 rokoch strávených v krajine deportovali späť do Albánska. Jej manžel tvrdí, že rodina sa s ňou nemala ani možnosť rozlúčiť.

Jeden z najvýraznejších zápisov v dejinách: Slováci útekom z Osvienčimu zachránili 200-tisíc životov

"Moje deti sú zničené. Nemôžu prestať plakať. Sú traumatizované," uviedol manžel Pete Gojcaj vo štvrtok pre Detroit Free Press. Dodal, že jeho žena sa nemohla rozlúčiť ani s ním ani so svojimi deťmi. O tom, že ju vyhostili z krajiny sa rodina vraj dozvedela až po tom, čo im Cile vo štvrtok o štvrtej hodine ráno zavolala z Nemecka a povedala, že je na ceste do Albánska aj spolu s dvomi agentmi imigračného úradu.

Khaalid Walls z úradu v Detroite sa však pre DailyMail.com vyjadril, že rodina bola upovedomená o jej blížiacom sa odchode niekoľko dní pred tým a odniesla jej batožinu a iné osobné veci do kancelárie.

Albánka bojovala o možnosť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Cile Precetajová bola v krajine nezákonne a federálny imigračný sudca rozhodol v júni 2005 o jej vyhostení. Proti tomuto rozsudku sa však odvolala a nakoniec trvalo vyše desať rokov, kým vyčerpala všetky právne možnosti, ako zostať v krajine.

Jej manžel Pete je juhoslovanský prisťahovalec, ktorý žije v USA 30 rokov a vlastní reštauráciu. Ich deti majú 8, 10 a 16 rokov. Cile prvýkrát požiadala o azyl v roku 2000 s tým, že nebezpeční zločinci v Albánsku ju chcú uniesť a urobiť z nej prostitútku.

Albánka bojovala o možnosť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

"Chcem, aby sa ľudia modlili za nás," povedala Cile v telefonickom rozhovore s Detroit Free Press predtým, ako ju deportovali. "Nikdy sme nespáchali žiadny zločin. Prišli sme do tejto krajiny, aby mali naše deti lepší život a lepšie vzdelanie. To je jediný dôvod, prečo sme sem prišli a modlím sa k Bohu, aby sa to vyriešilo."

Viac o téme: VyhostenieDeportácia18 rokovUSACile PrecetajAlbánka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu