Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bohatý mladík zabil pri havárii štyroch ľudí: Trpel vraj chorobou, o ktorej ste nikdy nepočuli

Ethan Couch Zobraziť galériu (3)
Ethan Couch (Zdroj: SIT/AP/LM Otero, SITA/Bob Booth/Star-Telegram via AP)

WASHINGTON - Z väznice v texaskom Dallase v pondelok po takmer dvoch rokoch vyšiel dvadsaťročný Ethan Couch, ktorý v roku 2013 pri dopravnej nehode pod vplyvom alkoholu štyroch ľudí zabil a dvoch zranil. Mladík vtedy sudcu zaujal obhajobou, že čin spáchal pod vplyvom choroby z blahobytu a príliš voľnej výchovy.

Tragédia študentov z Trnavy spred štyroch rokov: Trest pre Milana, ktorý šoféroval autobus smrti

Po tragickej havárii v meste Burleson vtedy šestnásťročný mladík svoju vinu priznal a prijal desaťročný podmienečný trest. Prokuratúra pôvodne pre Coucha žiadala dvadsať rokov väzenia, ale súd trest výrazne znížil.

Bohatý mladík zabil pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SIT/AP/LM Otero, SITA/Bob Booth/Star-Telegram via AP)

Podľa televízie CNN rozhodol odborný posudok psychológa, ktorý potvrdil, že Couch je obeťou nezodpovednej výchovy bohatých rodičov, ktorí mu dovolia všetko. Desaťročná podmienka pobúrila pozostalých, ktorí nízky trest označili za výsmech obetiam.

Po dvoch rokoch ale Couch zmizol z dosahu probačných úradníkov a nájdený bol až v Mexiku, kam sa uchýlil so svojou matkou. Po vydaní do USA bol za porušenie podmienky odsúdený na 720 dní väzenia, ktoré si odpykal. Čaká ho ešte šesť rokov probačného dohľadu.

Bohatý mladík zabil pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SIT/AP/LM Otero, SITA/Bob Booth/Star-Telegram via AP)

Jeho matka Tonya Couchová dostala za krytie úteku svojho syna podmienku, ale kvôli užívaniu drog ju nedávno uväznili. Obsadila tú istú celu, ktorú v pondelok jej syn opustil.

O ďalšiu publicitu Ethan Couch nestojí a žiada médiá o rešpekt voči jeho súkromiu. Chce sa vraj sústrediť na to, aby sa stal občanom rešpektujúcim a vážiacim si zákony USA, uviedla CNN.

Viac o téme: VäzenieChoroba z blahobytuEthan Couch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu