Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma vo Francúzsku: Neznámy páchateľ sa pokúsil automobilom vraziť do skupiny vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Kamil Zihnioglu)

PARÍŽ - Neznámy páchateľ sa v stredu na juhovýchode Francúzska pokúsil automobilom vraziť do skupiny vojakov, ktorí cvičili pri kasárňach. Útočník je na úteku a pátra po ňom polícia, informuje stanica BBC.

Vojaci 93. horského delostreleckého oddielu sa pred útočiacim vozidlom schovali v priekope. Incident sa odohral v obci Varces-Allieres-et-Risset neďaleko mesta Grenoble. Pri incidente nikto neutrpel zranenia.

Motív útoku nebol bezprostredne známy. Útok potvrdil i hovorca francúzskej armády Benoit Brulon. Minulý týždeň došlo v meste Trebes na juhozápade Francúzska k rukojemníckej dráme v supermarkete, kde 25-ročný zradikalizovaný ozbrojenec zavraždil štyri osoby.

V stredu sa konal v Paríži štátny smútočný akt na počesť plukovníka žandarmérie Arnauda Beltrama, ktorý minulý piatok utrpel smrteľné zranenie, keď sa vymenil za jednu z rukojemníčok. Útočník podľa vlastného vyjadrenia konal v mene extrémistickej organizácie Islamský štát. Polícia ho pri zásahu zastrelila.

Francúzsko je stále v stave vysokej ostražitosti po tom, ako sa v krajine v uplynulých rokoch odohrala séria teroristických útokov, hoci prezident Emmanuel Macron vlani v októbri zrušil výnimočný stav, ktorý bol v platnosti od roku 2015.

Viac o téme: Kasárneútok Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu