Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Poplach v Taliansku: Pre bombu z druhej svetovej vojny evakuovali 23-tisíc ľudí

Pre bombu z druhej svetovej vojny evakuovali v meste Fano 23-tisíc ľudí Zobraziť galériu (2)
Pre bombu z druhej svetovej vojny evakuovali v meste Fano 23-tisíc ľudí (Zdroj: SITA/Italian Defense Ministry/ANSA via AP)

FANO - V meste Fano v talianskom regióne Marky v utorok evakuovali zhruba 23-tisíc ľudí po tom, ako tam našli bombu z druhej svetovej bomby. Tú objavili robotníci neďaleko pobrežia pri budovaní odtoku.

Zariadenie britskej výroby meria 1,1 metra a váži 225 kilogramov. Podľa predstaviteľov mesta mohla vybuchnúť, pretože ju nedopatrením aktivovali. Bombu v stredu v skorých ranných hodinách pyrotechnici hodili do mora, kde zostane 144 hodín pre prípad, že by vybuchla. Potom ju odborníci zneškodnia kontrolovanou detonáciou.

V dôsledku bomby úrady nariadili evakuáciu oblasti v okruhu 1,8 kilometra od miesta jej nálezu. To sa dotklo takmer tretiny populácie mesta. Pri evakuácii podľa talianskej verzie portálu Local pomáhali tisícky vojakov. Pre bombovú hrozbu museli úrady pozastaviť aj železničnú dopravu a uzavrieť letisko aj prístav. Školy v meste zostali po hrozbe zavreté aj v stredu, ostatné inštitúcie začali fungovať od 13:00.

Pre bombu z druhej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Italian Defense Ministry/ANSA via AP)

Viac o téme: BombaTalianskoFano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu