Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Zrútilo sa turecké súkromné lietadlo: Hlásia 11 mŕtvych

(Zdroj: topky)

TEHERÁN - V juhozápadnej časti Íránu sa dnes zrútilo malé súkromné lietadlo na linke Šardžá v Spojených Arabských Emirátoch do Istanbulu. Miestne médiá s odkazom na hovorcu iránskeho úradu pre civilné letectvo hovoria o 11 mŕtvych, dodávajú ale, že informácia nebola oficiálne potvrdená. Červený kríž zatiaľ potvrdil osem obetí na životoch.

Lietadlo registrované v Turecku havarovalo za hustého dažďa v hornatej oblasti približne 370 kilometrov južne od Teheránu a po náraze sa vznietilo, informovala agentúra Reuters. Pôvodne médiá hovorili o 11 až 20 ľuďoch na palube.

Na miesto nešťastia sa vydali záchranári. Podľa miestnych obyvateľov šľahali z motora lietadla plamene ešte pred zrútením. Turecká tlačová agentúra Dogan uviedla, že ide o stroj Bombardier CL604 s označením TC-TRB. Podľa tureckého ministerstva dopravy, ktoré citovala agentúra AP, lietadlo patrilo spoločnosti Basaran Holding.

Vo februári v Iráne havarovalo turbovrtuľové lietadlo iránskych aeroliniek, na palube lietadla ATR-72 bolo 65 ľudí. Dvadsaťštyri rokov staré lietadlo spoločnosti Iran Aseman Airlines sa za hmly zrútilo v horách. Pád stroja do ťažko prístupnej oblasti nikto neprežil. 

Viac o téme: PádLietadloIrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu