Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ruský prezident Putin v ohrození: Problémy so zdravím, ďalšie funkčné obdobie nemusí zvládnuť

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin má byť vážne chorý. Má zakázané návštevy, cesty aj verejné vystúpenia. Objavujú sa informácie, že ak by bol opäť zvolený, ďalšie funkčné obdobie nezvládne.

Podľa denníka The Indipendent, Putin mal problémy so zdravím už pred niekoľkými dňami. “Mal veľmi slabý hlas, kašľal a rýchlo sa zadýchal,” píše denník. Problémy mal mať aj počas svojej cesty na Sibír, kde vraj nezvládol verejné prejavy a bol nesústredený.

Hovorca Kremľu, Dmitrij Peskov, však špekulácie o prezidentovom zlom stave rázne odmieta a tvrdí, že Putin netrpí žiadnou vážnou chrobou. “Pán prezident má svoj pracovný plan. Povinnostiam sa venuje v Kremli alebo v prezidentskej rezidencii Novo Ogarevo,” povedal Peskov.

Jeho problémy s hlasom pripísal nachladnutiu. Jeho zrušený program na tento týždeň vraj tiež nesúvisí s chorobou, ale s tragickým leteckým nešťastím, pri ktorom zahynulo 71 ľudí, vrátane niekoľkých detí.

O zlom zdravotnom stave prezidenta Putina sa neobjavujú špekulácie prvýkrát. Už na konci roku 2012 zrušil niekoľko zahraničných ciest a neobjavoval sa na verejnosti. Vtedy si vraj liečil staré športové zranenie.

Viac o téme: ZdravieProblémyRuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu