Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Od Japoncov sa máme čo učiť: Jedna z najbezpečnejších krajín sveta, kriminalita ďalej klesá

Návštevníci sa fotografujú pod jeseňou sfarbenými stromami v parku Hibija v japonskom Tokiu
Návštevníci sa fotografujú pod jeseňou sfarbenými stromami v parku Hibija v japonskom Tokiu (Zdroj: TASR/AP Photo/Shizuo Kambayashi)

TOKIO - Japonsko novými štatistikami potvrdzuje povesť jednej z najbezpečnejších krajín sveta. Kriminalita v Japonsku klesá už roky. V minulom roku dosiahla doteraz vôbec najnižšiu úroveň, pričom tamojšia polícia registruje 915 111 trestných činov. Informovali o tom vo štvrtok japonské médiá s odvolaním sa na policajné zložky.

V porovnaní s predchádzajúcim rokom ide o pokles o 8,1 percenta. Viac než 70 percent trestných činov v Japonsku pritom tvoria krádeže. Ich počet však rovnako klesol o 9,3 percenta na približne 655-tisíc prípadov. Čo sa týka vrážd, v krajine zaznamenali celkovo 920 prípadov.

Za priaznivými číslami stoja okrem iného opatrenia pravicovej konzervatívnej vlády, ktorá zamestnala viac policajtov a nechala nainštalovať ešte viac bezpečnostných kamier. Predpokladá sa, že pozitívne výsledky v tomto smere budú viditeľné aj v nadchádzajúcom období.

Viac o téme: BezpečnosťKriminalitaŠtatistikaJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu