Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Rukojemnícka dráma na východe Ukrajiny sa skončila: Muž sa zabarikádoval na pošte

Polícia uzavrela okolie budovy. Zobraziť galériu (3)
Polícia uzavrela okolie budovy. (Zdroj: Twitter/Liveuamap)

KYJEV - V budove pošty v Charkove na východe Ukrajiny sa dnes zabarikádoval muž, ktorý má zrejme pri sebe výbušniny. Vnútri je 11 ľudí vrátane dvoch detí, uviedla agentúra Interfax-Ukrajina. Motív činu podľa polície zatiaľ jasný nie je.

Podľa polície je doposiaľ neidentifikovaný muž pokojný a komunikuje s ňou prostredníctvom telefónov rukojemníkov, pričom doposiaľ nepredniesol nijaké požiadavky. Ulice v oblasti uzavreli. "Snažíme sa robiť všetko pre to, aby sme komunikáciu s ním udržali a tiež všetko potrebné, aby sme zaistili, že ľudia budú prepustení," povedal veliteľ miestnej polície Oleh Bech.

 

Pošta v Charkove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Liveuamap)

Na miesto dorazili aj hasiči a záchranná služba. Ulice okolo budovy sú uzavreté. "Vnútri je deväť dospelých a dve deti. Žiadne požiadavky zatiaľ nepredložil, snažíme sa s ním teraz nadviazať kontakt," uviedol Bech.

Bech dodal, že muž vyjadril znepokojenie v súvislosti s nedávnou výmenou vojnových zajatcov medzi Ukrajinou a proruskými separatistami, pričom povedal, že sa mala týkať viacerých väzňov. Polícia však podľa Becha stále nevie, čo zabarikádovaný ozbrojenec požaduje. 

Ukrajinské úrady a proruskí separatisti uskutočnili v stredu výmenu stoviek vojnových zajatcov. Išlo o vôbec najväčšiu takúto výmenu od začiatku ozbrojeného konfliktu, ktorý na východe Ukrajiny vypukol v roku 2014 a podľa údajov OSN si vyžiadal už viac než 10.300 životov.

FOTO Rukojemnícka dráma na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter/RaiNews)

Skončila sa bez zranení

Všetci rukojemníci zadržiavaní v sobotu na pošte v druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkov boli prepustení a polícia zatkla muža, ktorý ich zadržiaval. Dráma sa skončila bez zranení. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na šéfa ukrajinskej polície Serhija Knjazeva.

Polícia uviedla, že muž vyhlásil, že má pri sebe strelné zbrane a výbušniny, ale nevyslovil žiadne požiadavky. Predtým informovala, že muž po vyjednávaní polície prepustil tri ženy a dve deti. Chlapec následne vo videu zverejnenom ukrajinským novinárom povedal, že celkovo ich bolo sedem rukojemníkov. Podľa chlapcových slov muž tvrdil, že má na mozgu nádor, a s rukojemníkmi zaobchádzal dobre - dokonca im ponúkol čaj alebo kávu.

Viac o téme: PoštaRukojemníciCharkovKharkiv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu