Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V rieke na Ukrajine našli zavraždenú právničku: Na tele mala bodné poranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Sergei Chuzavkov)

KYJEV - Na tele zavraždenej ukrajinskej právničky Iryny Nozdrovskej sa našli bodné poranenia, presná príčina smrti ale nebola dosiaľ určená, informovala v stredu ukrajinská polícia.

"Výsledky záverečného, oficiálneho vyšetrenia ešte nemáme. Tieto údaje sú predbežné. Neexistuje žiadna definitívna príčina smrti. Máme bodné rany, ale ešte nemôžeme povedať, následkom čoho zomrela," uviedol pre agentúru Interfax-Ukrajina hovorca štátnej polície Kyjevskej oblasti Mykola Žukovyč. Dodal, že podozrivého v prípade zatiaľ nemajú a verziu o znásilnení už vylúčili.

Žukovyč ešte v utorok spomenul o štyri hlavné verzie vyšetrovania vraždy: mohla súvisieť s profesionálnou činnosťou obete, chuligánstvom, pokusom o znásilnenie alebo s prípadom usmrtenia jej sestry. 

Ako informovali ukrajinské médiá, 38-ročná Nozdrovská bola nezvestná od 29. decembra. Jej nahé telo objavili 1. januára v rieke v oblasti mesta Vyšhorod ležiaceho neďaleko Kyjeva. Nozdrovská viedla kampaň za to, aby sa na slobodu nedostal Dmytro Rossošanskyj, ktorý v septembri 2015 pod vplyvom drog usmrtil autom jej 26-ročnú sestru Svitlanu Sapatinskú.

Rossošanskyj je synovcom sudcu vyšhorodského okresného súdu. V máji 2017 - po dvojročnom procese - Rossošanskému, ktorý bol od spáchania činu v domácom väzení, vymeral súd sedem rokov odňatia slobody nepodmienečne. Jeho právnici sa ale proti verdiktu odvolali. Odvolací súd v Kyjeve 27. decembra zamietol žiadosť o prepustenie Rossošanského, predĺžil mu väzbu o ďalších 60 dní a vrátil vec na prvostupňový súd.

"Otec obžalovaného Iryne pohrozil: 'Zle skončíš.' A o dva dni neskôr, v piatok 29. decembra, Iryna zmizla. Právnička Iryna Nozdrovská osobne dohliadala na prípad, vypovedala na súde a kvôli tomu dostávala vyhrážky od obžalovaného a jeho príbuzných," uviedol poslanec ukrajinského parlamentu a novinár Mustafa Najem.

Viac o téme: UkrajinaIryna Nozdrovska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu