Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Sneženie ochromilo leteckú dopravu v Británii: Stovky uviaznutých cestujúcich!

Na letisku uviazli stovky cestujúcich Zobraziť galériu (2)
Na letisku uviazli stovky cestujúcich (Zdroj: Foto: SITA/Stefan Rousseau/PA via AP)

LONDÝN - Obyvatelia britských ostrovov sa dnes od rána stretávajú s poľadovicou. Už v stredu pritom v častiach Británie sneženie ochromilo cestnú a leteckú dopravu. Po výpadkoch na letiskách na sever od Londýna čakalo cez noc na spoj asi 300 pasažierov na letisku Stansted, kde spoločnosť Ryanair zrušila najmenej 16 letov.

Frustrovaní cestujúci si na sociálnych sieťach sťažovali na chaos a nezvládnutie situácie zo strany letiskového personálu.

Na Slovensko sa valí výdatná snehová nádielka: Meteorológovia varujú, kalamita vo svete

"Stovky zákazníkov sú ponechaní na Stansted bez informácií a pomoci," stálo v jednom z príspevkov na twitteri, ktorého autorom je Paul Hope.

Hovorca letiska Stansted v stredu uviedol, že čakajúci pasažieri dostanú od zamestnancov ležadlo a prikrývku, či sa tak skutočne stalo, ale nie je jasné. "Rozhodne žiadne deky, jedlo, ani akákoľvek iná podpora pre pasažierov, ktorí tu čakajú už vyše osem hodín ..." komentovala situáciu na twitteri užívateľka Lucy Weyinmi.

Britský meteorologický úrad hlási na piatok ďalšie sneženie a varuje, že môže opäť dochádzať ku komplikáciám v leteckej doprave. Najnižší stupeň varovania bude platiť na severe Anglicka a v časti Škótska.

Dnes platí kvôli poľadovici výstraha pre celý Wales a juh Anglicka vrátane Londýna. Podľa denníka The Guardian muselo niekoľko motoristov v oblasti Lake District v dôsledku nebezpečných podmienok opustiť svoje vozidlá na ceste do Honister.

Energetikom sa po rozsiahlych výpadkoch elektriny spôsobených stredajším vytrvalým snežením podarilo väčšine odberateľov dodávky obnoviť.

VIDEO Sneženie ochromilo leteckú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: SITA/Stefan Rousseau/PA via AP)

Bez prúdu bolo dnes ráno menej ako 900 domácností, uviedol spravodajský server BBC.
 

Viac o téme: SnehPočasieLetiskoVeľká BritániaStansted
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu