Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lavíny vo švajčiarskych Alpách: Za tri dni si vyžiadali tri obete na životoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Daniel Liebl/zeitungsfoto.at via AP)

ZÜRICH - Tri obete na životoch si za posledné tri dni vyžiadali pády lavín v rôznych častiach švajčiarskych Álp. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom v pondelok informovala agentúra Reuters.

Prvou obeťou sa v sobotu stal 31-ročný Francúz, ktorý prišiel o život v sobotu, keď ho pri zostupe z vrcholu Glattwang v kantóne Grisons zasiahla lavína. Jeho telo, pochované pod tromi metrami snehu, sa našlo až v nedeľu. 

Druhou obeťou sa v nedeľu stala 29-ročná Švajčiarka, ktorá bola v sobotu v trojčlennej skupine lyžiarov pohybujúcej sa mimo vyznačených lyžiarskych tratí, pričom uvoľnili blok snehu. Jednému zo zasypaných členov skupiny sa podarilo vyslobodiť spod závalu vlastnými silami a privolal pomoc. Záchranári oboch turistov vyslobodili a previezli do nemocnice, kde však mladá žena zraneniam podľahla.

V pondelok v dôsledku zosuvu lavíny na úpätí Hofathornu zahynul 39-ročný muž z kantónu Valais, ktorý sa vydal na túru v skupine piatich ľudí. Napriek tomu, že sa ho po páde lavíny podarilo rýchlo lokalizovať pod masou snehu a vyslobodiť, privolanej horskej službe sa ho už nepodarilo zachrániť.

Viac o téme: LavínaŠvajčiarskoAlpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu