Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

DESIVÉ odhalenie o vojenskom cvičení RUSKA! Príprava útoku na Európu, MAPA ohrozené štáty

V Rusku prebieha cvičenie Zapad 2017 Zobraziť galériu (7)
V Rusku prebieha cvičenie Zapad 2017 (Zdroj: Ministerstvo obrany Ruskej federácie)

MOSKVA - Rusko považuje NATO dlhodobo za agresora. To, že podnikajú cvičenie Zapad 2017 je síce známe, no nemecký denník odhalil, že ide o útočné cvičenie. Cieľom je vojna, bombardovanie Nemecka i potlačenie síl NATO. Rusko dokonca hrozí nukleárnou vojnou. Informoval denník Bild.de, ktorý komunikoval s dvoma poprednými analytikmi zo západnej spravodajskej služby.

Analytici totiž odhalili že cvičenie Zapad 2017 nebolo ani "protiteroristickým cvičením, ani "čisto obranným". Išlo o "suchý pochod" pre celkovú dohodnutú vojnu proti NATO v Európe. Podľa týchto zdrojov mala skúška slúžiť ako pokus o zmocnenie sa baltských štátov a Bieloruska, ako aj o "šokovú kampaň" proti západoeurópskym krajinám NATO, ako je Nemecko a Holandsko, Poľsko, Nórsko, Švédsko či Fínsko. 

V Rusku prebieha cvičenie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ministerstvo obrany Ruskej federácie)

Pobaltské štáty by ovládli do týždňa

Podľa oboch zdrojov sa sily Kremľa snažili zmocniť tejto oblasti zraniteľnosti NATO, konkrétne troch pobaltských štátov, z ruského pohľadu. "Aby ste si to vedeli predstaviť, museli by spraviť rýchlu operáciu na litovsko-poľských hraniciach (tzv. Suwalki gap operácia)," cieľom operácie by tak bolo odrezanie Poľska a posilnenie pozícií NATO v Litve. 

V Rusku prebieha cvičenie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ministerstvo obrany Ruska)

Presne to Rusi spravili, vytvorilo umelý stav "Veyshnoria" na úseku, kde sa nachádza 40-kilometrový pozemný most medzi Poľskom a Litvou, vykonané na území Bieloruska. Podľa operácie Zapad 2017 tak vznikol samostatný štát hraničiaci s Bieloruskom.

DESIVÉ odhalenie o vojenskom
Zobraziť galériu (7)

V rovnakom čase Rusi nacvičovali neutralizáciu alebo prevzatie kontroly nad vzdušnými poliami a prístavmi v pobaltských štátoch, takže by tu neboli žiadne posily z NATO. Podľa zdrojov by to v prvých dňoch bola čisto vojenská operácia.

Bombardovanie Nemecka

Ruské letecké sily sa v priebehu dvoch sní zúčastnili cvičenia a uskutočnili simulačné lety nad Baltským a Severným morom. Vykonali dokonca aj bombové útoky na západoeurópske ciele a pristúpili k nemeckému a holandskému pobrežiu. Bombardéry vyskúšali spustenie rakiet a raketových plavidiel.

V Rusku prebieha cvičenie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ministerstvo obrany Ruskej federácie)

Ďalším cieľom ruských aktivít by bolo zabránenie armádam NATO, aby nasadili vojakov a potlačili ruskú armádu v Pobaltí. Práve z tohto dôvodu by bolo hlavným cieľom leteckých útokov Nemecko, no presné ciele bombardérov TU-95 zdroje uviesť nevedeli. Je veľká pravdepodobnosť, že strategické letecké útoky boli sprevádzané rozsiahlymi raketovými útokmi na ciele NATO pomocou taktických rakiet Iskander v Kaliningradskej oblasti. Okrem toho nacvičovali aj útok na neutrálne štáty Fínsko, Švédsko a Nórsko.

V Rusku prebieha cvičenie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ministerstvo obrany Ruskej federácie)

Hrozba nukleárnej vojny

Scenár, ktorý Rusi nacvičujú, má byť posledným krokom pred jadrovou vojnou so Západom a paradoxne to súčasne má byť pokus Rusov zastaviť takúto vojnu vďaka ich rýchlemu víťazstvu v Pobaltí. "Samozrejme, ak nič z toho nepomôže, Rusko by Západu signalizovalo fakt, že ak sa pokúsia zvrátiť ruské vojenské snahy v baltickom priestore, ďalším krokom by bolo použitie  taktických jadrových zbraní." Rusko však tento scenár nepreferuje.

V Rusku prebieha cvičenie
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ministerstvo obrany Ruskej federácie)

Cvičenia sa zúčastnilo približne 12 700 vojakov, vrátane 7 200 bieloruských a asi 5 500 ruských jednotiek, približne 70 lietadiel a vrtuľníkov, až 680 kusov vojenského materiálu vrátane zhruba 250 tankov a 200 zbraní. Do cvičenia sa plánuje zapojiť aj 10 vojnových lodí. Ruská federácia na čele s Vladimírom Putinom od roku 2009 usporadúva každé štyri roky cvičenie Západ. Jeho cieľom je vycvičenie "Obranných kapacít" armády Ruskej federácie v západnom vojenskom sektore. "Protiteroristické cvičenie Zapad 2017 je čisto obranné," oznámila ruská armáda v septembri minulého roka.

Viac o téme: CvičenieVladimir PutinZapad 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu