Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pracovníčku britského veľvyslanectva našli uškrtenú pri ceste: Zabiť ju mal taxikár

Rebecca Dykes
Rebecca Dykes (Zdroj: SITA/Britain's Foreign and Commonwealth Office via AP)

BEJRÚT - Libanonské úrady zatkli muža podozrivého z vraždy pracovníčky britského veľvyslanectva v Bejrúte Rebeccy Dykesovej. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na súdne a bezpečnostné zdroje.

"Zatknutým mužom je Libanončan a je taxikárom. Zatkli ho v pondelok na úsvite," uviedol súdny zdroj blízky vyšetrovaniu. Muž sa priznal, že zabil ženu, ktorej telo sa našlo v sobotu. Policajný predstaviteľ uviedol, že vražda bola "kriminálnym činom" a nebola politicky motivovaná.

Podľa libanonského bezpečnostného zdroja prvé zistenia naznačujú, že taxikár sa pokúsil o sexuálny útok na Dykesovú, ale tá sa bránila. Podozrivý ju potom uškrtil povrazom. Britské ministerstvo zahraničných vecí v Londýne potvrdilo smrť zamestnankyne veľvyslanectva, ktorá pracovala na oddelení medzinárodného rozvoja.

"Celé veľvyslanectvo je touto správou hlboko otrasené a zarmútené," uviedol britský veľvyslanec v Libanone Hugo Shorter. "Myslíme na rodinu Becky, jej priateľov a kolegov pri ich tragickej strate," citovala ho agentúra AP. Priatelia uviedli, že v sobotu mala letieť domov na Vianoce.

Libanonský bezpečnostný predstaviteľ potvrdil, že Dykesovú (30) našli v sobotu na okraji cesty východne od Bejrútu a v nedeľu ju identifikovali. Posledný raz ju videli v piatok večer v bare Demo s kamarátkou v bejrútskej štvrti Gemmayzeh.

Polícia zistila, že posledný hovor z jej mobilu bol na číslo podozrivého taxikára, a aj na záberoch bezpečnostných kamier v uliciach bolo vidieť, že jazdil v severovýchodnom Bejrúte, kde sa našlo telo. 

Viac o téme: Rebecca Dykes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu