Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brutálny útok v električke: Opitý muž (27) vyčíňal, všetko zastavila až žena s pištoľou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

OSTRAVA - Dvadsaťsedemročný muž podľa polície vo štvrtok v ostravskej električke brutálne napadol dvoch cestujúcich. Jednému o hlavu rozbil sklenenú fľašu, útočníka zastavila až žena, ktorá vytiahla legálne držanú pištoľ a namierila ju na agresora.

Útočník potom z električky vystúpil. V týchto dňoch ho policajti vypátrali a obvinili. O incidente informovala hovorkyňa moravskosliezskej polície Gabriela Holčáková. Muž sa polícii sám prihlásil.

Priznal sa a tvrdil, že čin ľutuje. Pred činom posilnený alkoholom mieril za zábavou do Stodolnej ulice v centre mesta. V električke sa dostal do sporu s dvadsaťpäťročnou ženu a o deväť rokov starším mužom.

Hrozia mu až tri roky

„Poškodeného útočník najprv udrel hlavou, násilie eskalovalo úderom päsťou do tváre. Po tejto rane obeť padla na zem. Muž zaútočil aj na ženu, ktorú udrel rukou. Agresia potom pokračovala aj proti ležiacemu mužovi. Poškodeného udrel fľašou do hlavy takou razanciou, že sa fľašu rozbila a navyše ho kopol do hlavy, " opísala útok hovorkyňa.

Ďalšiemu útoku zabránila dvadsaťsedemročná žena, ktorá sa násilníkovi postavila s pištoľou v ruke. Muža vyzvala, aby sa upokojil. Agresor podľa polície poslúchol, sadol si späť na miesto a na najbližšej zastávke vystúpil. Napadnutí ľudia museli vyhľadať lekárske ošetrenie. Utrpeli zranenia, ktorých liečenie bude trvať pravdepodobne niekoľko týždňov.

Policajti po útočníkovi pátrali. Zverejnili aj záznam z pouličných kamier. Keď ho muž videl, sám sa polícii prihlásil. Podozrivý je teraz z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Vo väzení môže stráviť až tri roky.

Viac o téme: ElektričkaZbraňútočníkOstravaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu