Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia zalarmovala zhrozenú matku: Dcéra (16) nafúkala o siedmej ráno cez dve promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

POPRAD – Až 2,56 promile namerali popradskí mestskí policajti počas víkendu 16-ročnej Popradčanke, čo je už ťažký stupeň opitosti. Podozrenie z pitia alkoholu mladistvými na Luníku preverovali v sobotu 16. decembra o siedmej hodine ráno.

Mladú slečnu si z úradovne Mestskej polície Poprad prišla prevziať jej matka, informoval o tom dnes náčelník mestskej polície Štefan Šipula.

Deň predtým, 15. decembra, našli policajti o 23:20 za jedným z podnikov na Francisciho ulici 15-ročného chlapca, ktorý tam pil alkohol. „Dychová skúška u neho preukázala 0,57 mg/l alkoholu, čo je 1,19 promile a chlapca si prevzal otec. Obidvoch mladistvých teraz čaká správne konanie, pre porušenie ustanovení zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov,“ doplnil Šipula.

Mestskí policajti kontrolujú dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov maloletými a mladistvými osobami v miestnych podnikoch pravidelne. Naposledy tak urobili v novembri, aj vtedy bola dychová skúška u jedného z dievčat pozitívna.

„Z dlhodobého hľadiska Mestská polícia Poprad eviduje v problematike pitia alkoholických nápojov osobami mladšími ako 18 rokov v prevádzkach reštauračného a pohostinského charakteru výrazné zlepšenie, a však aj vzhľadom k zisteným okolnostiam bude mestská polícia aj naďalej pokračovať v podobných preventívno-bezpečnostných akciách,“ uviedol v minulosti Šipula.

Viac o téme: AlkoholPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu