Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gotthardský tunel vo Švajčiarsku po vážnej nehode uzavreli: Pri nešťastí zahynul vodič

Pri vážnej dopravne nehode zomrel vodič.
Pri vážnej dopravne nehode zomrel vodič. (Zdroj: SITA/Cantonal Police Uri/Keystone via AP)

BERN - Oprava poškodených častí Gotthardského cestného tunela vo Švajčiarsku a odstraňovanie ďalších dôsledkov vážnej dopravnej nehody, ku ktorej tam došlo v stredu predpoludním, potrvá pravdepodobne až do neskorých popoludňajších hodín. Až dovtedy zostáva tunel v oboch smeroch dočasne uzavretý.

Informovalo o tom internetové vydanie denníka Blick s odvolaním sa na hovorkyňu polície vo švajčiarskom kantóne Uri Sonju Aschwandenovú. Príčiny nešťastia, pri ktorom zahynul vodič vozidla typu Mitsubishi s nemeckým evidenčným číslom, ako aj vodič kamióna so švajčiarskym evidenčným číslom, sú predmetom vyšetrovania. Nevedno, prečo sa osobné vozidlo smerujúce na sever ocitlo náhle v protismere a čelne sa zrazilo s kamiónom pokračujúcim riadne v ceste.

Informácie o počte zranených sa rozchádzajú len minimálne - švajčiarsky Blick hovorí o štyroch zranených, nemecká tlačová agentúra DPA o piatich. Charakter zranení letecky prepravených do nemocnice nie je údajne známy, pôvodná informácia však hovorila o vážnych zraneniach dvoch z nich.

V dôsledku uzatvorenia tunela sa pred jeho južným i severným portálom tvoria kolóny motorových vozidiel. Polícia preto i naďalej odporúča motoristom vyhnúť sa trase vedúcej cez tento tunel, a to najlepšie cez cestný tunel San Bernardino v kantóne Graubünden.

Viac o téme: NehodaŠvajčiarskoGotthardský cestný tunel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu