Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Okno z americkej helikoptéry zranilo chlapca na Okinave: Vystupňovalo to protiamerické nálady

Okenný rám z americkej vojenskej helikoptéry zranil chlapca.
Okenný rám z americkej vojenskej helikoptéry zranil chlapca. (Zdroj: SITA/Okinawa Times/Kyodo News via AP)

TOKIO - Okenný rám, ktorý v stredu odpadol z americkej vojenskej helikoptéry, zranil chlapca na japonskom ostrove Okinava, čo vystupňovalo protiamerické nálady medzi tamojším obyvateľstvom. Informovala o tom agentúra AP.

Úrady japonského mesta Ginowan uviedli, že kovový okenný rám odpadol z transportného vrtuľníka typu CH-53. Počas pristávania helikoptéry na americkej leteckej základni Futenma bolo ľahšie zranené jedno z približne 50 detí, ktoré sa nachádzali na dvore neďalekej školy. Išlo o chlapca, ktorého zasiahli kamienky odrazené pri dopade okenného rámu. 

K podobnému incidentu došlo na Okinave už minulý týždeň, keď odpadnutá súčiastka z americkej helikoptéry skončila na streche materskej školy. Pri nehode nebol nikto zranený. Vojenská základňa USA v husto osídlenej oblasti Okinavy je zdrojom protiamerických nálad a vyvoláva aj obavy z možného ohrozenia bezpečnosti miestneho obyvateľstva. Jej plánovaná relokácia v rámci ostrova sa stále odkladá, keďže mnoho tamojších obyvateľov žiada o jej presunutie mimo Okinavy.  

Viac o téme: HelikoptéraJaponskoOkinava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu