Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na východe Ruska sa stala letecká tragédia: Prežil jediný člen posádky, malé dievčatko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Najmenej šesť obetí na životoch si v stredu vyžiadala havária lietadla L-410 v Chabarovskom kraji na východe Ruska. Informovala o tom agentúra RIA Novosti. Haváriu prežil jediný cestujúci - dievča, ktoré vo vážnom stave hospitalizovali v nemocnici.

Dievčatko utrpelo pri havárii zranenia, ale jeho život nie je bezprostredne ohrozený. Gubernátor Chabarovskej oblasti Viačeslav Šport informoval, že dievčatko necestovalo s rodičmi, ale s učiteľkou, ktorá ho na matkinu prosbu sprevádzala na ceste na návštevu k starej matke. Dievčatko je hospitalizované, má otras mozgu a niekoľko zlomenín, spresnila agentúra RIA Novosti. 

Informácie o počte cestujúcich sa stále spresňujú. Miestne oddelenie ministerstva pre mimoriadne situácie informovalo o ôsmich obetiach, zatiaľ čo iné zdroje uvádzajú šesť či päť mŕtvych. Podľa vyšetrovateľov lietadlo spoločnosti Chabarovskije avialinii letel z mesta Chabarovsk do obce Neľkan, kde sa pri pokuse o pristátie zrútilo ešte mimo pristávacej dráhy. Trup lietadla je vážne poškodený. K výbuchu ani požiaru nedošlo, uviedlo ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že príčinou nehody mohli byť nepriaznivé počasie, chyba pilota alebo technická chyba.  L-410 je 19-miestne lietadlo českej výroby.

Viac o téme: NehodaLietadloRuskoL-410
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu