Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otrava alkoholu v Maďarsku: Dvaja ľudia v kritickom stave, medzi obeťami aj 14-ročný chlapec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DÁMÓC - Po požití otráveného alkoholu koncom minulého týždňa v obci Dámóc na severovýchode Maďarska ošetrujú v nemocnici v Miškovci šesť ľudí, z nich dvaja sú stále v kritickom stave. Informovala o tom v pondelok agentúra MTI, ktorá pripomenula, že otrave podľahli v sobotu a nedeľu dvaja ľudia.

Podľa riaditeľa univerzitnej nemocnice v Miškovci Sándora Tibu dvaja pacienti v kritickom stave sú na toxikologickom oddelení na umelom dýchaní. Ich stav sa ani napriek intenzívnej starostlivosti nezlepšuje. Štyroch pacientov ošetrujú na nefrologickom oddelení. Pravdepodobnou príčinou otravy bol zrejme metylalkohol, dodal riaditeľ.

Hovorca polície Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy Attila Janasószki uviedol, že záchranári v piatok informovali o viacerých prípadoch podozrenia z otravy v obci Dámóc. Na mieste zomrela 68-ročná žena a 14-ročný chlapec zomrel po prevezení do nemocnice. Policajti zadržali miestneho muža, ktorý je podozrivý z predaja otráveného alkoholu, a neskôr aj ďalšieho muža z obce Lácacséke, od ktorého alkohol pochádzal, dodal hovorca.

Viac o téme: AlkoholSmrťOtravaMaďarskoDámóc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu