Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zeman zhrozil Čechov, FOTO bledý a nepríčetný pohľad: Vyzerá zle, tvrdí expremiér Topolánek

Miloš Zeman Zobraziť galériu (7)
Miloš Zeman (Zdroj: čt24)

PRAHA - Prezident Českej republiky v poslednej dobe nevyzerá veľmi dobre. Pri poslednom verejnom prejave sa musel opierať o stolík a svoje úvodné slová dokončil len veľmi ťažko. To, že je v zlom stave si všimol aj expremiér Mirek Topolánek. Do dôchodku ho však posielajú aj diváci.

Pomalý a miestami nesúvislý prejav, opieranie sa o stolík a ťažké nádychy. Aj tak vyzeral utorkový úvodný prejav českého prezidenta Miloša Zemana. Nevládal stáť na nohách a slová z neho išli len veľmi ťažko. Bohužiaľ, to ako vyzeral, si všimli viacerí.

Miloš Zeman poveril Andreja
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: čt24)

Už by nemal byť prezidentom

Na adresu Zemanovho vzhľadu sa vyjadril aj bývalý premiér Mirek Topolánek. "Miloš vyzerá tak zle, a mám ho natoľko rád, že by som mu želal, aby už nebol prezident. Je to v jeho vlastnom záujme," povedal Topolánek v Českej televízii. K záberom utorkovej schôdzky poznamenal, že ho takto nevidí často.

Zeman vraj dal do kampane viac, než ostatní kandidáti, to na ňom zanechalo svoju daň. "Až k samozničeniu," poznamenal Topolánek. "Milošovi prajem veľa zdravia a možno aj rozhodnutie, ktoré sa mu odo mňa zrejme nebude páčiť. A to je, aby nekandidoval. Pretože mám o neho strach,“ uzavrel niekdajší šéf občianskych demokratov.

Miloš Zeman poveril Andreja
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: čt24)

Ľudia reagujú: Je úplne v koncoch!

Záznam z utorkovho vyhlásenia zverejnila na svojom Facebooku ČT24. Pod videom sa strhla búrlivá diskusia, pretože aj ľudia si všimli, že s prezidentom nie je niečo v poriadku. "Panebože, veď ten Miloš Zeman je úplne v koncoch... Prečo si nedopraju pokoj v posledných rokoch života. Je to nedôstojné voči nám všetkým a predovšetkým jemu," napísala Magda.

Miloš Zeman poveril Andreja
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: čt24)

"Som priaznivcom pána prezidenta, s ľútosťou však musím konštatovať, že v poslednej dobe sa zdá byť veľmi unavený a pravdepodobne aj zdravotne je na tom horšie," podotkol Jiří. Niektorí vyzvali prezidenta, aby sa šiel liečiť, iní ho už vo voľbách nepodporia.

Miloš Zeman
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

"Pán Zeman je asi chorý, celkovo vyzerá zle. Hovorí nezrozumiteľne. Už ho znova nebudem voliť. Nech ide do dôchodku," napísala Bianka. "Ľudia, majte rozum a nevoľte už Zemana! Nechajte ho odísť na Vysočinu do dôchodku," hovorí Pavel. 73-ročný Zeman mal za úlohu poveriť Andreja Babiša jednaním o zostavení vlády. Zatiaľ však ide len o neformálny krok, nasledovať by malo menovanie Babiša za premiéra. Ak Babiš neuspeje, Zeman mu dá aj druhú šancu.

Miloš Zeman poveril Andreja
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: čt24)

Viac o téme: Andrej BabišMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu