Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bude sa rozhodovať o obnovení konania v kauze vraždy spred trinástich rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I bude v pondelok rozhodovať o povolení nového konania v kauze vraždy v pube Boston v bratislavskej Petržalke z novembra 2004. V tejto kauze v minulosti čelil obžalobe Karol P. mladší, spájaný so zločineckou skupinou "piťovci".

Ten pred súdom tvrdil, že skutok spáchal jeho otec, dnes už zosnulý Karol P. starší. V pôvodnom konaní bol nakoniec spod obžaloby oslobodený. Prokuratúra však pod vplyvom nových svedeckých výpovedí požaduje nové konanie, v rámci ktorého má byť v pozícii obžalovaného znovu Karol P. ml. V júli v rámci zasadnutia o povolení nového konania pred súdom vypovedali odsúdení členovia skupiny piťovci vrátane šéfa Juraja Ondrejčáka.

Podľa pôvodnej obžaloby po predchádzajúcom slovnom a fyzickom konflikte v bare Boston v novembri 2004 vybehol Karol P. ml. za Petrom Klemanom, známym ako Grami, a pobodal ho nožom, ktorý následne hodil do kanála. Bar v bratislavskej Petržalke patril otcovi a synovi P. V januári 2005 následne zastrelili Karola P. st., pričom sa tento skutok prisudzoval skupine takáčovcov. Na súde potom Karol P. ml. tvrdil, že jeho otec mu údajne povedal, že záležitosť s Klemanom "vybavil". V roku 2009 ho v tejto veci oslobodili.

Viac o téme: VraždaKonaniePetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu