Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž sa pokúšal vyvesiť fašistickú zástavu: Tvrdý trest talianskych súdov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

RÍM - Talianska polícia zadržala v sobotu krajne pravicového aktivistu, ktorý sa pri príležitosti 95. výročia prevzatia moci fašistami pokúsil vyvesiť fašistickú zástavu pred budovou Poslaneckej snemovne v Ríme.

Maurizia Boccacciho, neofašistického lídra známeho pre jeho rasistické a antisemitské názory, previedli na policajnú stanicu pre podozrenie zo spáchania z trestného činu "ospravedlňovania fašizmu". Po vypočutí ho prepustili a jeho prípad posunuli prokuratúre. Tá mu následne udelila trojročný zákaz vstupu do Ríma. 

Boccacciho odsúdili už v roku 2012 na podmienečný jednoročný trest za opätovné založenie fašistickej strany. O tri roky neskôr dostal rovnaký trest za podnecovanie k etnickej či rasovej nenávisti. 

Talianska ultrapravicová strana Forza Nuova si v sobotu chcela pochodom pripomenúť 95. výročie prevzatia moci fašistickým diktátorom Benitom Mussolinim a jeho stúpencami v Taliansku. Jej pochod však polícia zakázala. Forza Nuova najnovšie plánuje usporiadať protestnú akciu 4. novembra, kedy Taliansko oslavuje deň národnej jednoty a ozbrojený síl. 

Viac o téme: ZákazTrestFašistaRímTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu