Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pri explóziách a požiari továrne na ohňostroje už zahynulo najmenej 47 ľudí

Požiar v Indonézii
Požiar v Indonézii (Zdroj: TASR/AP Photo)

JAKARTA - Počet obetí výbuchu a následného požiaru v továrni na ohňostroje pri indonézskej Jakarte stúpol na najmenej 47. Podľa Nica Afintu z Jakartskej polície však toto číslo môže ešte stále stúpať, pretože mnoho ďalších ľudí utrpelo vážne popáleniny. Podľa prvých informácií, zranených hospitalizovali v troch nemocniciach.

Požiar zničil aj samotnú budovu prevádzky. Mesto sa nachádza neďaleko indonézskej metropoly Jakarta. Explózia odtrhla strechu továrne a zničila blízko parkujúce autá. Továreň, ktorá je súčasťou komplexu hraničiaceho s obytnou štvrťou, prevádzkovala iba mesiac a pol spoločnosť PT Panca Buana Cahaya Sukses.

Všetky obete boli zamestnancami továrne, väčšinou išlo o ženy. Požiar zničil budovu prevádzky. Továreň, ktorá je súčasťou komplexu hraničiaceho s obytnou štvrťou, prevádzkovala iba šesť týždňov spoločnosť PT Panca Buana Cahaya Sukses. Počet mŕtvych môže narásť vzhľadom na pokračujúce pátranie a vážny stav mnohých zranených osôb.

K incidentu došlo približne o 09.00 h miestneho času (04.00 h SELČ), uvádza spravodajská stanica BBC. V továrni pracovalo celkovo 103 zamestnancov. Pátranie po ďalších obetiach výbuchu pokračuje.

Viac o téme: ExplóziaIndonéziaJakarta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu