Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sýrčanovi sa v rakúskej väznici málil svoj trest: Za propagáciu Daeš ďalšie dva roky basy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GRAZ - Iba 18-ročného Sýrčana odsúdili v utorok v Grazi v rakúskej spolkovej krajine Štajersko na dva roky väzenia nepodmienečne za propagáciu Daeš za mrežami. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Mladíka ešte v roku 2016 odsúdili v Grazi za služby džihádistom vrátane ohlasovania ľudí, ktorí nerešpektovali prísne predpisy Daeš v oblasti odievania a modlitieb, na tri roky väzenia.

Zradikalizovaný mladík sa však ani za mrežami nesprával inak, pri správach o teroristických útokoch hovoril o presne správnom konaní a avizoval, že by sa sám Rakúsku pomstil a bombardoval krajinu. Spoluväzni napokon o tom informovali príslušníkov väzenskej stráže, čo viedlo k vzneseniu ďalšej žaloby, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

Obžalovaný však v súdnej sieni tvrdenia svedkov poprel. Obhajoba poukazovala na nedostatok dôkazov obžaloby. Na otázku sudcu, čo vlastne hľadá v alpskej republike a prečo sa nevráti do vlasti, odpovedal mladík, že chce zostať v Rakúsku, pretože v Sýrii je všetko zničené. Pripustil však aj to, že má obavy z prenasledovania.

Viac o téme: VäzenieRakúskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu