Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

DNA ukázala pravdu: Muž obvinený z vraždy švédskej novinárky v Nórsku trestný čin nespáchal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŠTOKHOLM - Testy vzoriek DNA odobraných dánskemu vynálezcovi a majiteľovi ponorky Petrovi Madsenovi, ktorý je obvinený z vraždy švédskej novinárky Kim Wallovej, nepreukázali, že by bol spojený s niektorým z nevyriešených trestných činov spáchaných v Nórsku.

Bežný test Madsenovej DNA nepreukázal nijakú zhodu, uviedol Espen Erdal z oddelenia nórskej polície zaoberajúceho sa tzv. odloženými prípadmi, napísala agentúra DPA. "Nemáme informáciu, že by Madsen u nás (v Nórsku) spáchal niektorý z nevyriešených trestných činov, vykonanie testu DNA bolo však napriek tomu opodstatnené," povedal Erdal pre nórsku verejnoprávnu televíziu NRK. 

Wallovú naposledy videli 10. augusta večer, ako v Kodani nastupuje do Madsenovej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli a Madsen spočiatku tvrdil, že ju vysadil na malom ostrove. Madsen neskôr prišiel s novou verziou, že novinárku nezabil a zomrela nešťastnou náhodou, keď jej spadol na hlavu poklop.

Na tele 30-ročnej Wallovej, ktorú našli v auguste mŕtvu pri Kodani, bolo celkove 15 bodných rán. Príčinu jej smrti sa podľa neho zatiaľ nepodarilo určiť, voči Madsenovi však už dávnejšie vzniesli predbežné obvinenie zo zabitia a zneuctenia ľudských pozostatkov. O vzorky Madsenovej DNA požiadala aj švédska polícia.

Viac o téme: NovinárkaNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu