Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krásna nevesta (†29) si užívala tanec na svadbe: O tri dni jej manžel dostal najhoršiu správu

Will Arnold a jeho krásna novomanželka
Will Arnold a jeho krásna novomanželka (Zdroj: JustGiving)

LONDÝN - Katie Sutterbyová, ktorá pracovala ako učiteľka na základnej škole v Essexe, mala len 29 rokov, keď jej diagnostikovali zákernú rakovinu čriev. Jej zničený snúbenec Will Arnold (38) mal v pláne ju požiadať o ruku neskôr tento rok, ale po tom, čo jeho priateľke povedali, že ide o konečné štádium ochorenia, rozhodol sa nemrhať časom. Krásna nevesta zomrela tri dni po svadbe.

Mal to byť ten nakrajší deň: Rodina išla na svadbu dcéry, VIDEO smrteľnej pohromy

"Bolo to úplne nečakané. Bola dokonale zdravá a mala len 29 rokov. Bola veľmi aktívna a milovala beh. Ona bola v skutočnosti tá, ktorá ma ku behu a do posilňovne priviedla," povedal zronený manžel Will pre denník The Sun.

Koncom júla začala mať Katie problémy s trávením, preto dvojica zašla do lekárne a pokúsila sa symptómy vyliečiť. Keď však voľnopredajné lieky nezaberali, nechala sa mladá žena vyšetriť u lekára. Ten predpokladal, že príčinou ťažkostí by mohli by žlčové kamene.

Jedného dňa však Katie dostala v práci silné bolesti a skončila na pohotovosti. Tam jej urobili röntgen a nechali si ju na pozorovaní celú noc, pretože na snímke niečo našli. Na druhý deň žene oznámili, že má rakovinu čriev, ktorá sa už rozšírila aj do pečene. Keď o niekoľko dní navštívila svojho konzultanta, povedal jej, že ide o ochorenie v konečnom štádiu a má pred sebou pravdepodobne len niekoľko mesiacov, nanajvýš rok.

Bohužiaľ, stav pacientky sa začal rapídne zhoršovať. Množstvo nádorov sa nedalo operačne odstrániť, a tak odborníci zvolili chemoterapiu, aby ich zmenšili. Liečba však nezaberala podľa predstáv. Namiesto toho Katie opuchli nohy, dostala žltačku a musela brať veľa liekov od bolesti. S chemoterapiou preto prestali. Od toho okamihu lekári dávali Katie už iba niekoľko týždňov života.

Keď si dvojica uvedomila, ako veľmi ju súri čas, rozhodla sa, že zoberie. Svadbu usporiadala za dva týždne a 10. augusta sa zosobášila za prítomnosti rodín a priateľov. "Vyzerala nádherne. Nemyslel som si, že bude mať energiu udržať sa na nohách tak dlho, ale celú noc sme tancovali a rozprávala sa s každým. Bol to perfektný deň," opísal priebeh oslavy manžel.

Po svadbe stihli ešte stráviť dva dni v kúpeľoch. Keďže však mala Katie veľké bolesti, išla rovno odtiaľ do hospicu, aby sa o ňu mohli postarať zdravotné sestry. Nepodarilo sa im však už pre ňu veľa urobiť. Mladá učiteľka zomrela len tri dni po svadbe a päť týždňov od strašidelnej diagnózy.

Viac o téme: SvadbaRakovinaNevestaKatie Sutterbyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu