Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najrýchlejší koniec svadby v histórii: Ženích sa otočil na päte pred oltárom, požiadavka otca bola neúnosná

(Zdroj: thinkstock.com)

RIJÁD - V Saudskej Arábii sa stala nečakaná príhoda. Nanešťastie pre nevestu. Jej ženích odkráčal zo spred oltára po tom, čo sa dozvedel od jej otca, že jeho dcéra bude šoférovať po uzavretí manželstva. Otec si stál za tým, aby jeho dcéra mohla po júni 2018, kedy konči zákaz šoférovania pre ženy, riadiť auto. To sa ale nepáčilo jej nastávajúcemu.

Ženích už totiž pred svadbou súhlasil, že ženu po sobáši nechá pracovať. Aj jej zaplatil svadobné veno vo výške takmer 11 tisíc amerických dolárov. Ale s faktom, že by jeho manželka mala šoférovať, sa nezmieril. Otcova požiadavka odznela pritom iba pár minút pred svadobnou ceremóniou, tvrdia viaceré britské portále s odvolaním sa na arabský portál Al-Marsd.

Muž teda odkráčal zo svadby a nechal tam celú rodinu. Vzápätí rozkázal bratrancom, aby pohostili rodinu snúbenice, no sám sa hostiny nezúčastnil.

Doposiaľ bola jedinou krajinou na svete so zákazom

Konzervatívna Saudská Arábia bola doposiaľ jedinou krajinou na svete, v ktorej mali ženy zakázané šoférovať. Za porušenie tohto zákazu im pritom hrozili pokuty aj väzenie.

Stane sa tak na základe nariadenia, ktorým v utorok saudskoarabský kráľ Salmán inštruoval vládne orgány, aby vydávali vodičské preukazy mužom aj ženám. Opatrenie začne platiť od júna budúceho roku, informovala saudskoarabská tlačová agentúra.

Kráľ Salmán zároveň nariadil aj vytvorenie výboru zloženého zo zástupcov viacerých ministerstiev, ktorého úlohou bude stanoviť nové postupy potrebné na udeľovanie vodičských preukazov.

Viac o téme: Saudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu