Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

V horúčavami sužovanom Taliansku úradujú podpaľači

Na Gargane uväznili plamene niekoľko stoviek turistov na pláži a úrady ich museli zachraňovať cez more na lodiach. Zobraziť galériu (5)
Na Gargane uväznili plamene niekoľko stoviek turistov na pláži a úrady ich museli zachraňovať cez more na lodiach. (Zdroj: ČTK)

RÍM - Taliansko už druhý týždeň sužujú extrémne horúčavy, ktoré dosahujú až 45 stupňov Celzia. Narastá aj počet ľudských obetí spojených s vysokými teplotami, rovnako sa zvýšil aj počet lesných požiarov.

Už druhý deň bojujú stovky talianskych hasičov s obrovským požiarom v oblasti Gargana na juhovýchode krajiny, ďalšie nové ohniská sú na Sicílii, Sardínii aj v Abruzzách. Úrady sa netaja podozrením, že za väčšinou lesných požiarov sú miestni podpaľači, ktorí sa snažia zdevastovaním vegetácie dostať k výhodným rekultivačným zakázkam a stavebným pozemkom.

Na Gargane uväznili plamene niekoľko stoviek turistov na pláži a úrady ich museli zachraňovať cez more na lodiach. Hotely muselo opustiť asi tritisíc turistov, väčšina z nich strávila dnešnú noc v školách a ubytovniach v susedných mestách.

Talianske ministerstvo obrany dnes oznámilo, že do postihnutej oblasti vysiela na pomoc vojenské vrtuľníky a dopravnú techniku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu