Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Čakanie sa zmenilo na horor: Lietadlo v Paríži obkľúčili policajti, toto je dôvod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter / James Anderson)

PARÍŽ - Lietadlo spoločnosti British Airways, ktoré malo ráno odletieť do Londýna, obkľúčili na Letisku Charlesa de Gaulla v Paríži desiatky ozbrojených príslušníkov bezpečnostných jednotiek a požiarnikov.

Cestujúcich evakuovali a následne sa museli podrobiť dodatočnej osobnej kontrole. S odvolaním sa na vyhlásenia parížskeho letiska o tom informovala agentúra Reuters. K incidentu došlo krátko pred štartom lietadla z Paríža. Let BA303 smeroval na londýnske letisko Heathrow.

Ako dodal denník Le Parisien, cestujúci z lietadla, ktoré odstavili na letiskovej ploche v obkľúčení polície a hasičov, sa museli podrobiť dodatočnej osobnej kontrole. Ich batožinu prehľadávali policajti aj s pomocou špeciálne cvičených psov.

FOTO Čakanie sa zmenilo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter / James Anderson)

Cestujúci James Anderson podľa spravodajského portálu France Info uviedol, že „pilot nám najprv oznámil, že máme nejaké technické problémy. Čakali sme asi hodinu. Potom sme si všimli, ako nás (lietadlo) obkľučujú policajné autá. Vystúpili (z nich) desiatky ozbrojených policajtov a hasiči". 

Neskôr polícia označila incident za vyriešený, malo ísť o falošný poplach. Privolaná polícia pomocou špeciálne cvičených psov prehľadala aj lietadlo, kde sa nenašiel žiaden podozrivý predmet. Polícia následne odvolala poplach, dodal Reuters. Podľa tweetov Jamesa Andersona cestujúcim prebookovali letenky na najbližšie dostupné lety.

Viac o téme: LietadloObkľúčenieParížBritish Airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu