Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

British Airways aj dnes rušila lety a ďalšie meškali, chaos v Londýne pretrvával

Chaos spôsobený zrušením a meškaním letov spoločnosti British Airways zapríčinil stratu batožín. Zobraziť galériu (5)
Chaos spôsobený zrušením a meškaním letov spoločnosti British Airways zapríčinil stratu batožín. (Zdroj: TASR/Emily Puddifer via AP)

LONDÝN - Rušenie a meškanie letov spoločnosti British Airways (BA), ktorá sa zotavuje zo sobotňajšieho globálneho výpadku svojho počítačového systému, dnes pretrvávali. Generálny riaditeľ spoločnosti Alex Cruz sa cestujúcim za tento chaos na Twitteri ospravedlnil.

"Viem, že to je hrozné pre cestujúcich. Niektorí z vás zmeškali predĺžené voľno..., uviazli v lietadle a.... stratili svoju batožinu. Mnohí z vás trčali v dlhých radoch, keď čakali na informácie," napísal. Rozvrh letov BA dnes zasiahol "dominový efekt", keďže lietadlá a posádky spoločnosti uviazli v sobotu po celom svete. Do 13.00 SELČ bolo dnes zrušených iba na londýnskom letisku Heathrow najmenej 60 letov a rovnaký počet meškal 50 a viac minút.

British Airways aj dnes
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Gareth Fuller/PA via AP)

Najväčšia britská spoločnosť naďalej varovala cestujúcich, aby nechodili na letiská, ak nemajú rezervované letenky. Vzhľadom na veľké počty ľudí uviaznutých na letisku Londýn-Heathrow sa obchodom na letisku minulo všetko jedlo, napísala anglická tlačová agentúra PA. Napriek zložitosti situácie došlo dnes k zlepšeniu oproti sobote, kedy boli zrušené všetky lety PA z letísk Londýn-Heathrow a Londýn-Gatwick.

British Airways aj dnes
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Gareth Fuller/PA via AP)

Dotknutí cestujúci sa ponosovali na sociálnych sieťach, kritizovali najmä chýbajúcu komunikáciu zo strany spoločnosti. Podľa cestujúcich na letisku Londýn-Gatwick tam nebol nik z BA, kto by ich informoval o vývoji situácie a na telefonáty na servisné linky BA nik nereagoval.

British Airways aj dnes
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Gareth Fuller/PA via AP)

Cruz vo vyhlásení na Twitteri uviedol, že zákazníkom umožnia, aby si letenky za zrušené lety nechali preplatiť alebo si zarezervovali nové termíny letu a to až do konca novembra. Webová stránka BA upozorňovala zákazníkov, aby si odkladali účtenky za náklady na stravovanie, dopravu a ubytovanie počas uvedeného chaosu, ktoré museli uhradiť.

British Airways aj dnes
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Emily Puddifer via AP)

Člen rockovej skupiny We the Kings prišiel v chaose British Airways o basgitaru

Člen americkej rockovej skupiny We the Kings je jedným z tisícov cestujúcich postihnutých chaosom, ktorý spôsobil globálny výpadok počítačových sietí leteckej spoločnosti British Airways (BA). Basgitarista Charles Trippy zverejnil na Twitteri prosbu adresovanú BA, aby mu našla jeho basgitaru. 

"Milá British Airways, prosím nájdi moju basgitaru. Je frustrujúce, že neviete, kde je. Ja ju potrebujem na prácu," napísal v tvíte. Americká rocková skupina má dnes vystupovať na britskom festivale Slam Dunk v Leedse a v pondelok v Hatfielde. Hovorca BA hudobníkovi neskôr odpovedal: "Nemôžem vám sľúbiť, že to obratom vyriešim..., ale naisto urobíme, čo budeme môcť, aby sme to vyriešili."

Viac o téme: British Airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu