Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nebezpečné nálety nad Sýriou: Stojí za nimi Daeš alebo Rusko?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAJR AZ-ZAUR - Spojenými štátmi podporované vojenské jednotky v Sýrii dnes vyhlásili, že pri ruskom nálete neďaleko mesta Dajr az-Zaur na východe krajiny utrpeli zranenia šiesti ich príslušníci. Píše o tom agentúra AP.

Velenie Kurdmi vedených Sýrskych demokratických síl (SDF) vo svojom vyhlásení uvádza, že k dnešnému útoku došlo na východnej strane toku rieky Eufrat v priemyselnej oblasti, ktorá bola nedávno oslobodená od militantov organizácie Daeš.

Nálet potvrdilo aj Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, poznamenalo však, že nie je jasné, či ho podnikli ruské, alebo sýrske bojové lietadlá. Bojovníci SDF vedú v súčasnosti ofenzívu proti bojovníkom Islamského štátu na východnom brehu Eufratu, zatiaľ čo vojská sýrskej vlády a vládni spojenci útočia na extrémistov z Daešu na strane západnej.

Intenzívne boje medzi provládnymi silami a členmi Islamského štátu hlásilo v piatok SOHR aj zo stredosýrskej provincii Hamá. Sýrske jednotky s podporou ruského letectva útočia v strednej časti Sýrii proti Daešu už celé týždne.

Viac o téme: USASýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu