Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Američka dodržala to, čo sľúbila zosnulému manželovi: Zoo v Kolíne nad Rýnom zdedí milióny dolárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOLÍN NAD RÝNOM - Po svojej smrti odkázala v súčasnosti 93-ročná ovdovená Američanka Elizabeth Reichertová majetok vo výške takmer 22 miliónov dolárov (18,5 milióna eur) zoologickej záhrade v Kolíne nad Rýnom. Urobila tak na želanie svojho židovského manžela Arnulfa Reicherta, ktorý zomrel v roku 1998, informovali dnes nemecké médiá.

 Obaja sa spoznali v roku 1944 práve v Kolíne nad Rýnom. Arnulf sa však ako žid musel skrývať. Zobrali sa rok po skončení vojny a následne emigrovali. Najskôr sa skúsili usadiť v Izraeli, potom sa presťahovali na východné pobrežie USA do mestečka Stone Harbor ležiacom neďaleko Filadelfie.

Arnulfovi Reichertovi sa v USA podarilo založiť úspešnú firmu. Krátko pred smrťou sa obaja rozhodli, že svoj majetok venujú mestu, z ktorého pred vyše 70 rokmi odišli - konkrétne tamojšej zoologickej záhrade.

"Keď premýšľate o tom, komu odkážete svoje peniaze, zohrávajú spomienky dôležitú úlohu. V zoo sú peniaze dobre uložené," povedala Elizabeth Reichertová novinám Kölner Stadt-Anzeiger s tým, že na Kolín nikdy nezabudli. Spomínané peniaze poputujú do novo založenej Nadácie Arnulfa Reicherta. Zoo však dostane iba ročné úrokové výnosy, ktorých výška bude závisieť od situácie na trhu. Bezdetný pár už prejavil svoju náklonnosť k zoo v roku 1954, keď jej daroval korytnačku.

Viac o téme: DedičstvoNemeckoZOOKoín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu