Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slávny režisér šokuje výrokom o Hitlerovi: Všetko je úplne inak, ľudia nepoznajú pravdu

Oliver Stone Zobraziť galériu (3)
Oliver Stone (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Byť režisérom svetových filmov si určite žiada mať obrovskú predstavivosť. Ako sa zdá, táto vlastnosť nechýba ani slávnemu americkému režisérovi Oliverovi Stoneovi. Ten podľa všetkého obľubuje konšpirácie. Potvrdil to slovami, ktorými označil židov za manipulátorov médií v Spojených štátoch. Práve to má byť dôvod, prečo sa slobodne nemôže debatovať o holokauste. Hitler bol vraj obetným baránkom.

Americký režisér Oliver Stone má za sebou množstvo celosvetovo úspešných filmov. Tvorca filmov ako Evita, či Narodený 4. júla má podľa posledných vyjadrení veľmi odlišný názor na holokaust a Adolfa Hitlera. Podľa neho je všetko úplne inak a ľudia nepoznajú pravdu. "Na verejnosti chýba slobodná debata o holokauste. Je to preto, že americké médiá ovládajú židia," vyslovil svoju myšlienku Stone.

Slávny režisér šokuje výrokom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa jeho názoru sa Hitlerovi krivdí a ľudia z neho vytvorili obetného baránka. Filmový mág chce podľa webu Haaretz názor ľudstva na nacistického vodcu zmeniť prostredníctvom svojho nového dokumentárneho filmu. "Vďaka svojej dokumentárnej práci sa teraz dokážem dobre vcítiť do Stalina aj do Hitlera a chcem ich uviesť do kontextu. Hitler sa v histórii stal ľahkým obetným baránkom, na ktorého sa všetko hodilo," prezradil Stone.

K tomuto radikálnemu názoru sa Stone priklonil aj pre podozrenie, že mediálny priestor v USA ovládajú židia. Slobodne o holokauste sa totiž len tak rozprávať nemôže. "Tvoria najsilnejšie loby v USA. Pracujú tvrdo a dohliadajú na všetko," myslí si režisér. Prezradil aj to, že Hitler ublížil oveľa väčšiemu počtu Rusov ako židom. "Zomrelo ich okolo 25 až 30 miliónov," objasnil úmrtnosť Rusov Stone.

Slávny režisér šokuje výrokom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vo svojom filme chce Stone upozorniť aj na dôležitosť pozícií amerických firiem, ktoré mali priebeh druhej svetovej vojny do značnej miery ovplyvniť. "Poučíme vás a rozšírime vám obzory. Odkryjeme tiež podporovateľov nacistov, medzi ktorými bolo aj mnoho amerických firiem," odkryl budúcnosť svojho diela Stone. 

Viac o téme: HitlerOliver stoneHolokaust
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu