Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragické dovolenky! Desivé úmrtia Slovákov počas tohto leta

Nešťastia Slovákov v zahraničí Zobraziť galériu (8)
Nešťastia Slovákov v zahraničí (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Tragédie na Slovákov číhajú aj v zahraničí. Či sa tam našinci vybrali za prácou alebo za oddychom. Prinášame vám výber nešťastí, ktoré našich obyvateľov postihli za hranicami Slovenska.

Vo februári vyhasol na nemeckej diaľnici život 55-ročného Slováka. Za volantom dostal s najväčšou pravdepodobnosťou infarkt a následne došlo k nehode. Nepomohla ani snaha privolaných záchranárov.

Stanley Park v kanadskom Vancouveri bol pre slovenského amatérskeho fotografa Luba Kuníka obľúbeným miestom, ktorého zákutia rád zvečňoval na snímkach. Vybral sa tam aj v prvý februárový deň. Bohužiaľ, domov sa už nevrátil. Jeho telo našiel pred polnocou náhodný okoloidúci, ktorý sa prechádzal so psom. Podľa polície bol dobodaný a zomrel priamo na mieste.  

Tragické dovolenky! Desivé úmrtia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: foto: archiv)

Otrasný prípad riešila polícia v Írsku. Ľudo tam žil so svojou rodinou a pracoval ako kamionista. V jeden februárový večer ho našli na parkovisku kamiónov v kaluži krvi, dobitého na smrť. Nešťastie sa stalo v írskom meste Fermoy. Kompetentní predpokladajú, že sa stal obeťou hádky štyroch mužov z východnej Európy. Agresori ho podľa všetkého dobili kovovou tyčou. Vražedná zbraň bola nájdená na mieste činu a útočníci mierili svojej obeti na hlavu.

Otrasný pohľad sa naskytol cestujúcemu (36) vo vlaku smerujúcom z Bratislavy do Viedne ešte v polovici marca. V jednom z vozňov objavil telo 28 – ročného Slováka. Po tom, ako cestujúci upozornil na nález, vlak zastavil asi 20 kilometrov od Bratislavy na stanici Gattendorf. Záchranári už mužovi nedokázali pomôcť.   

Mŕtve telo Slováka našli v marci v zariadení na likvidáciu komunálneho odpadu v Grazi v rakúskej spolkovej krajine Štajersko. Krátko na to zadržala polícia na Slovensku a v Českej republike štyroch podozrivých. Zadržaní - traja muži a žena - sa k svojmu činu podľa polície priznali. 

Dubrovník, Chorvátsko
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: thinkstock)

Letné tragédie

Dovolenka na chorvátskom ostrove Brač sa koncom júna stala osudnou 54-ročnému Slovákovi. Jeho bezvládne telo našli pri meste Postira. Podľa lokálnych médií zomrel dopoludina pri nehode na bicykli.

Život 36-ročného Slováka si začiatkom júla vyžiadala nehoda, ktorá sa stala na diaľnici A1 vo Švajčiarsku v kantóne St. Gallen. Slovák vystúpil pri odpočívadle Wildhaus Süd z auta a vydal sa pešo smerom k diaľnici. Na ceste ho zachytilo auto a odhodilo nabok. Muž zomrel na mieste zrážky.

Tragické dovolenky! Desivé úmrtia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: foto: archiv)

Slovák, ktorý pracoval ako sezónny brigádnik v zoologickej záhrade v Nórsku, zahynul v dôsledku explózie pri grilovaní taktiež ešte v júli. Podľa riaditeľa zoo k niečomu takému rozhodne nemalo dôjsť. Mladíka po pracovnom úraze prevážala letecká záchranná služba, no ešte vo vrtuľníku skonal. Lekári mu už nedokázali pomôcť a v nemocnici v meste Arendal ho prehlásili za mŕtveho.

Poriadna dráma sa strhla v polovici júla v talianskej časti masívu Mont Blanc. So štyrmi turistami zo Slovenska sa utrhla skala a zrútili sa. Kňazi čakali na pomoc dlhé hodiny. Dvaja skončili s vážnymi zraneniami v nemocnici.

V júli si vážna autonehoda pri chorvátskej obci Plat pri Dubrovniku vyžiadala život jedného Slováka. Spolujazdec, tiež zo Slovenska, bol prevezený do nemocnici v Dubrovniku.  

Tragické dovolenky! Desivé úmrtia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

V auguste vyhasol v albánskom letovisku Duress život dôchodcu. Dovolenkoval spoločne s manželkou a vnúčaťom. Zomrel na pláži, podľa všetkého mu zlyhlo srdce. 

Ján z Banskej Bystrice sa v auguste vybral sám oddýchnuť si k moru. Rodine sa ale dlhšie neprihlásil, tak sa začala po ňom zháňať. Prišla, žiaľ, najsmutnejšia správa. Polícia potvrdila jeho úmrtie v Crikvenici. V Chorvátsku už toto leto zomreli štyria Slováci. "V Chorvátsku náš zastupiteľský úrad zaznamenal počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny štyri úmrtia. Za mesiac jún vie MZVaEZ SR potvrdiť 64 úmrtí vo svete," potvrdili z Tlačového odboru ministerstva zahraničia.  

Takmer k tragédii došlo v auguste aj v Turecku. Päťročný Samko sa chcel spustiť na tobogáne v Turecku. Keď do neho vliezol ešte netušil, že z neho vyjde celý od krvi a s rozbitou hlavou. V nemocnici zistili Samkovi prasknutú spodinu lebečnú, krvácanie do mozgu a opuch mozgu.

Tragické dovolenky! Desivé úmrtia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

V posledný augustový víkend zomrela na českom hrade Pecka Slovenka (†26). Chcela sa pokochať pohľadom na východ slnka. Vyliezla na hradby, no stalo sa najhoršie. Pád z trinásťmetrovej výšky, žiaľ, neprežila.

Tragické dovolenky! Desivé úmrtia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: hradpecka.cz)

 

Viac o téme: TragédiaZahraničieúmrtiaSlováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu