Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri irackej ambasáde v Kábule vybuchla bomba, k činu sa prihlásil Daeš

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP)

KÁBUL - Pri irackom veľvyslanectve v afganskom Kábule vybuchla bomba nastražená v aute. Ako informovala miestna polícia, po explózii nasledovala streľba. Zatiaľ nie je známe, či si incident vyžiadal nejaké straty na životoch alebo zranenia. Ako informuje agentúra Associated Press (AP) odvolávajúc sa na svedkov, útok zrejme ešte stále pokračuje, keďže z miesta výbuchu je počuť streľbu. Polícia oblasť uzavrela.

Dvaja príslušníci polície sa pre AP vyjadrili, že po výbuchu auta pred ambasádou sa ozbrojení muži pokúsili dostať do budovy. S agentúrou komunikovali pod podmienkou anonymity, keďže nemajú povolenie rozprávať sa s médiami.

Pri irackej ambasáde v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Podľa hovorcu ministra vnútra sa na incidente podieľali traja útočníci. Ako tiež uviedol, všetci irackí diplomati sú zachránení a v poriadku. Oblasť je obkľúčená ozbrojenými vozidlami, políciou aj vojakmi. Minimálne jeden očitý svedok videl pred príchodom policajného kordónu na mieste telá policajtov, píše AP.

K útoku na irackú ambasádu sa prihlásil Daeš

K bombovému útoku na irackú ambasádu v afganskom hlavom meste Kábul sa prihlásila militantná extrémistická organizácia Daeš. Informovala o tom na islamistov napojená tlačová agentúra Amak.

Pri irackej ambasáde v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Podľa nej dvaja bojovníci vtrhli na veľvyslanectvo po tom, ako údajne zabili sedem príslušníkov bezpečnostnej služby a následne použili bomby, aby odpálili bránu. Ďalšie detaily o útoku nezverejnila.

Viac o téme: BombaKábulDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu