Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nešťastie v Afganistane: Granát pripravil o život nevinnú rodinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PULI ALAM - Päť členov jednej rodiny zahynulo vo štvrtok v stredoafganskej provincii Lógar, keď ich dom zasiahol mínometný granát údajne vystrelený militantmi z hnutia Taliban. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

 K incidentu došlo vo štvrtok vo večerných hodinách v meste Puli Alam, ktoré je metropolou provincie Lógar. "Obeťami sú otec a jeho štyri deti. Dvaja synovia a dve dcéry vo veku päť až 13 rokov," uviedol pre DPA hovorca guvernéra Lógaru Hajdar Sálib.

Mínometný granát zasiahol rodinný dom omylom. Jeho cieľom malo byť kontrolné stanovište, ktoré v oblasti zriaďovali príslušníci afganských bezpečnostných síl, povedal hovorca a dodal, že výbuchy mínometných granátov vypálených talibmi poškodili v Puli Alame aj mešitu a iné rodinné domy.

Obeťami bojov medzi afganskými bezpečnostnými silami a militantmi z Talibanu sa čoraz častejšie stávajú civilisti. Z júnovej správy Pomocnej misie OSN v Afganistane (UNAMA) vyplýva, že viac ako tretina všetkých civilných obeti v celom Afganistane prišla v prvom polroku tohto roka o život alebo utrpela zranenia v dôsledku ozbrojených zrážok medzi príslušníkmi bezpečnostných síl a bojovníkmi z Talibanu.    

Viac o téme: RodinaSmrťGranátAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu